szívmelengető

2020.09.16. 07:00

Hihetetlen: négy év után tért haza a balassagyarmati macska

Gazdái csodaként élik meg, hogy visszakapták Pepitát, pedig már meg is gyászolták szeretett macskájuk, aki négy év után újra feltűnt balassagyarmati otthona környékén.

Sziládi Krisztina

Forrás: Shutterstock

Barátnőmék 16 évvel ezelőtt egy fekete-fehér foltos, egyedi mintázatú cicát fogadtak az otthonukba. A kis állatnak családtagszerep jutott, szeretetteljes környezetben. Ahogyan illik, a meleg gondoskodásért cserébe vidám perceket ajándékozott a gazdáinak. Szeleburdi kismacska korában kiugrott egy autó elé, a balesetben a farkából elvesztett egy darabot. Akkor még nem sejtették, hogy egyszer ennek fontos jelentősége lesz a kis kedvenc történetében. Aztán 12 együtt töltött év után a macska egy szerencsétlen mozdulat következtében leesett az első emeleti ablakból. Mire a gazdái lerohantak megnézni, mi a baj, már eltűnt, nem is került elő többé.

Hosszas keresés után feladták a reményt, meggyászolták elveszett barátjukat. Négy év elteltével, egy délután barátnőm lánya az egyik közösségi oldalon egy elég rossz állapotban lévő, öreg cica posztjára bukkant. Kísérteties volt a hasonlóság rég halottnak hitt kedvencükkel, és neki is hiányos volt a farka. Hirtelen felpörögtek az események. Lázas üzenetváltások, nyomozás kezdődött, telefonálás mindenfelé, majd átkocsizás a város másik felére az állat befogadóihoz.

Már éjszaka volt, amikor ismét karjukba foghatták az időközben megvakult, idős macskát, aki hatalmas dorombolással üdvözölte régi gazdáit, miközben örömkönnyek potyogtak a bundájára. A hosszú bolyongás után Pepita hazatért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában