Korszerűsítés

2020.08.26. 17:27

Négy beruházás átadását ünnepelték Pásztón

Elkészült a helyi piac, a Cserhát lakótelepen az út felújítása, befejezték a Kövicses-patak medrének helyreállítását, emellett új kondipark is várja a lakosokat.

Nagy Orsolya

2020.08.26.-án Pásztón négy beruházást adtak át. Pásztói kondi park átadása. Veres Róbert képviselő, Becsó Károly országgyűlési képviselő, Farkas Attila Pásztó polgármestere, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Nándor a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Ladóczki Balázs/LB Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Ladóczki Balázs

Több beruházás is befejeződött a közelmúltban a településen, amelyeket szerdán adtak át. A helyi piac felújításával régi álma teljesült a helyieknek.

Farkas Attila, a város polgármestere a fejlesztéssel kapcsolatban elárulta, hogy plusz parkolókat alakítottak ki, megújult a közeli járdaszakasz, valamint a piac bejáratánál lévő részt is rendbe tették. Ezen túlmenően egy fedett árusító részt is létrehoztak.

A helyiek szolgálatába bocsájtották a nemrég korszerűsített Cserhát lakótelepi utat is.

– Már idén tavasszal elkészültek a szakemberek a munkálatokkal, amely során új aszfalt burkolatot kapott az út. A városban közel 30 út van nagyon rossz állapotban, amelyeknek a felét sikerült az elmúlt másfél évben felújítani. Bízom benne, hogy a ciklus végére még közelebb jutunk majd a cél felé – mondta Farkas Attila.

A helyi piac felújításával régi álma teljesült a helyieknek
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Hozzátette: a közelmúltban elkészült a pásztói városrészen, Hasznoson, a Dobó útnál lévő Kövicses-patak megrongálódott partszakaszának a helyreállítása mintegy 770 méter hosszan.

A polgármester kiemelte, hogy a fejlesztésre azért volt szükség, mert kár keletkezett a mederben, amelynek a kiváltó okát is meg kellett szüntetni. A beruházás megvalósítására 13,7 millió forintot kapott az önkormányzat a kormánytól, valamint azt további 26 millió forint önköltséggel egészítették ki.

Átadták továbbá az úgynevezett D-típusú sportparkot is, amelynek kialakítására mintegy 16 millió forint állt rendelkezésre.

– A 150 négyzetméteres gumiburkolattal ellátott kondipark területére 25 darab sporteszközt telepítettek, amelyek különböző edzéstípusokat tesznek lehetővé. Az egészségjavító projekt fő célja, hogy egy olyan közösségi tér várja a helyieket, amely mindenki számára elérhető sportolási lehetőséget kínál, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti a szabadidejét. Így növekedhet a mozgás gazdag életmódot folytatók száma, és többek számára a mindennapi élet alapvető részévé válhat a sportolás – közölte a polgármester.

A fejlesztésekkel kapcsolatban dr. Becsó Károly, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a település vezetője és csapata sorra teljesítik be az álmaikat.

Mint mondta, bízik benne, hogy a közeljövőben az összes folyamatban lévő beruházást betudják majd fejezni, legyen szó akár a Varázsvölgy című projektről, a strandfejlesztésről, vagy az emberek mindennapjait megkönnyítő korszerűsítésekről.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, csakúgy, mint az elmúlt években, a jövőben is támogatni fogja a város elképzeléseit, amely a beruházások tekintetében termékeny éveket tudhat maga mögött.

Végül Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő kitért arra, hogy közös érdekük, hogy hozzájáruljanak Pásztó fejlődéséhez, hogy az ismét régi fényében tündökölhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában