szolgálatba léptek a robogók

2020.08.28. 20:20

Kétkerekűvel tartják szemmel a halakat a Maconkai-tónál

A Magyar Országos Horgász Szövetség újabb központi eszközbeszerzési pályázatán szerepelt sikeresen a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE).

V. E

Forrás: NMH

Fotó: L. B

Maconkán már szolgálatba is állt az a három speciális felszereltségű halőri robogó, amelyek nagyban megkönnyítik az ellenőrzést.

Dr. Dérer István, a BSHE elnöke kifejtette: a következő, szintén elnyert fejlesztés egy multifunkcionális utánfutó, amelyet szeptemberben fognak a Maconkai-víztározót és tórendszert hasznosító egyesületnek kiszállítani.

– Az elmúlt néhány évben komoly segítséget jelentettek a célzott horgászszövetségi támogatások, amelyek minden halgazdálkodási hasznosító egyesület részére hozzáférhetőek. Mivel az elbírálás alapja egyebek mellett a létszám, a forgalom és a horgászturizmus, tulajdonképpen a horgászok közvetlenül is támogatják az általuk kedvelt vízterület, illetve vízkezelő egyesület sikerét. Nógrád megye legnagyobb forgalmú horgásztavára az elmúlt időszakban többek között halőri terepjáró, múcsozó-gazvágó kistraktor, levegőztető berendezések és egyéb kisgépek is érkeztek – mondta dr. Dérer István.

A horgászegyesület elnöke azt is kifejtette: ezeknek az eszközöknek köszönhetően sokat javultak a tó körüli napi munkavégzés technikai feltételei, illetve ehhez kapcsolódva a környezet fenntartása is. Ezt az oda látogatók napi szinten is megtapasztalhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában