szent pirulák

2020.08.07. 18:55

Gyógyító ereklyék érkeznek a tari Buddha parkba

Szemtől szemben a csodával! – Találkozás a gyógyító Buddha ereklyékkel elnevezéssel nyílik kiállítás a településen augusztus 22-én, szombaton.

T.-N. O.

Láma Csöpel, a Karma-Kagyüpa Közösség vezetője NMH-fotó

Fotó: Balazs Ladoczki

A tárlat két napon keresztül várja a látogatókat, amelynek a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark és a Tara templom ad majd otthont.

A kiállítás célja, hogy egyedülálló lehetőséget biztosítson bárkinek, hogy megtapasztalhassa a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó legmagasabb rendű finom szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és jólétet. A tárlaton felsorakozó tárgyakat egyébként több alkalommal bemutatták már keresztény templomokban és imaházakban is.

Láma Csöpel, a Karma-Kagyüpa Közösség vezetője NMH-fotó

A kiállítás középpontjában Buddha Sákjamuni ereklyéje lesz, de az érdeklődők láthatják egyebek mellett Drikung Gönpa men-drub gyógyító nektárpiruláit, a XVI. Karmapa ruha ereklyéjét, a XVI. Karmapa dung-ca ereklyesóját, a XVI. Karmapa ril fekete nektárgyöngyeit és a XIV. Dalai Láma hosszúélet-piruláit is. A buddhizmusban úgy tekintenek az ereklyékre, hogy általuk magukkal a megvilágosultakkal találkoznak a hívek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában