Adományozás

2020.08.25. 20:00

A megyei kórház gyermekosztályát szolgálja a vadászat bevétele

A vadásztársadalomban hat évvel ezelőtt Fejér megyében indult egy jótékony kezdeményezés, amelyet a gyermekgyógyászat támogatására hívtak életre. Tavaly december 27-én már országszerte, így szűkebb hazánkban is a legkisebbek gyógyításáért ragadtak puskát a nimródok. Az összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket kedden adták át a Szent Lázár Megyei Kórházban.

Gulyás Edina

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. adományozása a Szent Lázár Megyei Kórház Gyermekosztályának. Balla Mihály A Magyar Országgyűlés tagja, Fejes László Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője, Verbói Gáborné a Megyer Vad Kft. képviselője, Dr. Szabó Attila Szent Lázár Megyei Kórház Gyermekosztály vezető főorvosa, Tolnai Sándor a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Közel 1.3 millió forint érkezett a Gyermekekért Alapítvány számlájára, amelyből három infúziós pumpával gazdagodott a megyei kórház gyermekosztálya. Az elmúlt év december 27-én rendezték meg azt a jótékonysági vadászatot, amelynek a fenti összeg köszönhető. A koronavírus-járvány miatt azonban nehézségekbe ütközött a szükséges eszközök beszerzése. Ezek ünnepélyes átadására pedig egészen tegnapig kellett várni.

– A megvásárolt infúziós pumpák több funkciót is ellátnak majd az osztályon: a kis súlyú csecsemők számára biztosítják a megfelelő folyadékellátást, valamit a gyógyszerek adagolását is megkönnyítik – fogalmazott dr. Szabó Attila, a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa, hozzátéve: – Ezeken túl a koraszülött ellátásnál a nem szájon át történő táplálást biztosítják.

A megvásárolt infúziós pumpák több funkciót fognak ellátni az osztályon
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Az átadó ünnepségen Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a jótékonysági vadászat intézménye 2013 óta ismert Magyarországon. A Fejér megyéből induló kezdeményezés hat éven keresztül helyi szinten zajlott.

– Azzal a céllal hívtuk életre a rendezvényt, hogy a gyermekeket gyógyító intézmények, a kórházak gyermekosztályai részére hiánypótló orvosi eszközöket tudjuk megvásárolni – hangsúlyozta az ügyvezető, aki azt is elmondta: – Az elmúlt évben országos kiterjedésűvé vált a kezdeményezés. Emellett létrejött a nonprofit szervezet, amely ezen túl a vadásztársadalom karitatív programját a minden év december 27-én megszervezze hazánk mind a 19 megyéjében.

Mint mondta, valamennyi helyszínhez kapcsolódik egy kórház, amely kezdeményezettje a vadászatnak. A befolyt összegből vásárolt eszközök kiválasztásánál minden esetben a szakemberek iránymutatása a mérvadó.

Balla Mihály: Különösen fontos a gyermekek gyógyításának támogatása
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

– Tavaly országszerte ezerkétszáz természetes és jogi személy csatlakozott a kezdeményezéshez. A példátlan méretű összefogásnak köszönhetően 37 millió forintot tudtunk a magyar egészségügy részére átadni. Természetesen a megyék között ez az összeg a résztvevők száma szerint oszlik el – közölte Fejes László, hozzátéve: – Reményeink szerint idén december 27-én ezt felül fogjuk múlni és jelentősebb összeget adhatunk át a kórházaknak.

Az ünnepélyes átadáson Balla Mihály, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy szűkebb hazánk egyik legfontosabb vonzerejét az erdők és a vad jelentik, így a vadászati turizmusra jelentős hangsúlyt kell fektetni. Mint mondta, a nimródok önzetlenségére számos példa van: a járvány időszakában a társaságok friss vadhússal támogatták a kórházakat és az ott dolgozókat.

– Szerencsére mindig vannak olyan jó szándékú emberek, akik adományaikkal segítik a megye egészségügyi intézményeit – hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve: – Különösen fontos a gyermekek gyógyításának támogatása.

Jó ügyért ragadnak fegyvert

Fejes László az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy 2021-ben Magyarország rendezi meg a Vadászati Világkiállítást. Mint mondta, ennek az eseménynek a jótékonysági vadászat is része lesz majd.

– Bízunk abba, hogy a vadászok által hét évvel ezelőtt életre hívott karitatív program a világkiállítás színvonalát és értékét csak növelni fogja – hangsúlyozta az ügyvezető, aki arról is beszámolt: – Szintén jelentős előrelépés, hogy idén a jótékonysági vadászat nemzetközivé válik. Több országgal is tárgyalásokat folytatunk, amelynek eredményeként december 27-én nem csak az ország határain belül, hanem azon túl is a jó ügyért dördülnek majd el a puskák.

Fejes László ezt követően elismerő oklevelet adott át Verbói Gábornénak, a Megyervad Kft. képviselőjének megköszönve azt a színvonalas munkát, amellyel megszervezték Nógrád megyében a jótékonysági vadászatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában