ismét együtt

2020.07.14. 08:00

Újra élőben próbálhat a szécsényi kórus a fellépésekre

A koronavírus-járvány által okozott három hónapos kényszerszünet után ismét együtt, élőben próbál a szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar.

Sz. F.

A krízishelyzet idején interneten keresztül próbáltak, így alig várták a találkozót

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Most, hogy ismét látogatható a művelődési ház, újra fogadják a klubokat, művészeti csoportokat. Az Erkel Ferenc Vegyeskar elsők között élt ezzel a lehetőséggel, s amint lehetett, összehívták az énekkar tagjait egy közös gyakorlásra.

Lévárdi Beáta karnagytól megtudtuk, hogy az elmúlt három hónap sem telt el azonban próba nélkül, hiszen az interneten keresztül tartották egymással a kapcsolatot, sőt próbáltak, és négy dalt meg is tanultak. Közben egyszer fel is léptek Szécsényben, az országot megcsonkító Trianoni döntés 100. évfordulója alkalmából megrendezett megemlékezésen szerepeltek. Június végén pedig felvételt készítettek Balassagyarmaton Ember Péter stúdiójában, amelyből majd CD-lemez készülhet.

A krízishelyzet idején interneten keresztül próbáltak, így alig várták a találkozót
Fotó: Sz. F. / NMH

A kórus ismét közös próbákon készül az év további fellépéseire. Ezek közül kiemelkedik az augusztusi hazai koncertsorozat. Fellépnek Pannonhalmán, Pápán, Veszprémben, Tapolcán, Tihanyban. Lévárdi Beáta elmondta, hogy ősszel az ilinyi templomban készítenek stúdiófelvételt, amelyet ismét CD-lemezen jelentetnek majd meg. A tavaszszal elmaradt szécsényi Nemzetközi Kórustalálkozót ősszel fogják megtartani, amelyen rajtuk kívül fellép a hatvani, a jászberényi, a füleki és az ipolysági kórus. Szeptemberben a Musica Sacra koncerten és Szent Márton napján adnak hangversenyt Szécsényben és Balassagyarmaton. Az idén a járványhelyzet miatt elmaradt németországi, szerbiai koncertkörútjukra jövőre kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában