köszönet

2020.07.06. 13:45

Elismerték és megünnepelték a szécsényi egészségügyi centrum dolgozóit

Szécsényben is megünnepelték a Semmelweis-napot nemrégiben. Köszöntötték a helyi egészségügyi centrum dolgozóit, akik ez alkalomból katlanban főztek finom ebédet a résztvevőknek.

Szenográdi Ferenc

A ház dolgozóit dr. Barrak Ahmad igazgató főorvos köszöntötte (balra), mellette Stayer László, Szécsény polgármestere Fotó: Sz. F.

2011. május 1-től fogadják a betegeket és a szűrővizsgálatokra érkezőket a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum járóbeteg-szakrendelő intézetben. Az intézmény a városban és a térségében élő 20 ezer ember számára biztosít elérhető közelséget és kiváló színvonalú szakmai ellátást. Az egészségügyi centrum jó híre gyorsan elterjedt a környéken, ezért a megye számos településéről felkeresik.

A kapunyitás óta dr. Barrak Ahmad igazgató főorvos irányítja az egészségügyi centrum életét. Munkájának kiemelt része az intézmény menedzselése. Az elmúlt közel egy évtized fejlesztései révén újabb szakterületeken is fogadni tudják a betegeket. Ezzel párhuzamosan több orvos dolgozik az intézetben. Napjainkban 74 jól képzett orvos, főorvos, asszisztens, laboráns fogadja a szakrendelő szolgáltatásait igénybe vevőket.

A ház dolgozóit dr. Barrak Ahmad igazgató főorvos köszöntötte (balra), mellette Stayer László, Szécsény polgármestere Fotó: Sz. F.

Az elmúlt héten, a Semmelweis-napon zárva volt az intézmény, csak sürgősségi ellátást biztosítottak, hiszen az alkalmazottak együtt ünnepeltek az egészségügyi centrum parkjában a szabad levegőn. Kisebb-nagyobb csoportokban beszélgettek, miközben a katlanban készült a finom ebéd. Bagoly Melinda, az intézmény munkatársa, ezen a napon a fakanalat vette a kezébe, és segítőtársai is akadtak bőven.

Telek Stella asszisztens úgy vélekedett, jó érzés tudni, megtapasztalni, hogy van egy olyan nap, amikor a társadalom érdeklődése, köszönete feléjük irányul. Katona Ágnes betegirányító asszisztens azt mondja, mindennap helytállnak, hivatásuk a gyógyítás, és a képességeik szerint igyekeznek mindig a legjobbat nyújtani, azon vannak, hogy az emberek érezzék a törődést. Számukra a mai nap az ünnepé, amely kifejezi a társadalom elismerését.

A ház dolgozóit, az egészségügy más területein tevékenykedőket és a mentőállomás képviseletében jelenlévőket dr. Barrak Ahmad igazgató főorvos köszöntötte. Kiemelte munkatársai helytállását és lelkiismeretes munkáját a koronavírus-járvány által okozott krízishelyzetben.

Balla Mihály országgyűlési képviselő személyes elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az ünnepségen. Jókívánságát, köszönetét az igazgató főorvos tolmácsolta.

Stayer László, Szécsény polgármestere köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak az elmúlt időszakban végzett áldozatos munkájukért.

– Nem nagy szó, ha azt mondom, hétköznapi hősök, akiknek munkájára a legnagyobb bajban tudunk számítani. Elfogyhat a pénzünk, lehetnek problémáink a kapcsolatainkban, de a legnagyobb baj, amikor az egészségünkkel történik valami. Akkor vagyunk a legkiszolgáltatottabb helyzetben. Ezért rendkívül fontos, hogy jó szakemberek kezébe kerüljünk. A gyógyítás folyamatában jó szót, biztatást kapjunk. Ezeket minden ide betérő megtapasztalhatja. Hálás vagyok azért, amit önök tesznek, s büszke arra, hogy a városunknak van egy ilyen intézménye – mondta végezetül a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában