haláleset

2020.06.17. 17:39

TEK: Nem volt lőfegyver az elhunyt tarjáni férfinél

Nem állt ellen az intézkedésnek és nem lépett fel támadólag a rendőrökkel szemben az a férfi, aki szerdán reggel halt meg Salgótarjánban egy intézkedés során. A TEK-től megtudtuk, a gyanúsítottnál nem volt lőfegyver sem.

G. E.

Budapest, 2019. szeptember 27. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 2019. szeptember 27-én a IX. kerületi Soroksári úton, ahol három férfi és három nõ megtámadott egy 38 éves nõt, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyû sérülést szenvedett. A verekedés közben egy lövés is eldördült.

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rendőri intézkedés során életét vesztette egy 55 éves férfi szerda reggel Salgótarjánban – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK). A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya a TEK segítségét kérte egy gyanúsított elfogásához, mert feltételezhető volt, hogy lőfegyvere van. Az intézkedés közben a férfi eszméletét vesztette és meghalt.

Portálunk megkeresésére a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya a következő információkat közölte: A gyanúsított nem állt ellen az intézkedésnek és nem lépett fel támadólag a rendőrökkel szemben. A férfinél nem volt lőfegyver és a rendőrök nem lőttek rá. A közlemény szerint a minden előjel nélkül eszméletét vesztő férfi egészségügyi ellátását a TEK műveleti egységének helyszínen tartózkodó mentőtisztje azonnal megkezdte. Megkísérelte újraélesztését, a szakma szabályai szerint defibrillátor készülékkel is.

A mentőtiszt segítségére voltak az egység sürgősségi egészségügyi ellátásra kiképzett tagjai, illetve néhány percen belül a helyszínre érkezett az Országos Mentőszolgálat egy mentőegysége. A gyors és szakszerű egészségügyi beavatkozás mellett a férfi életét vesztette. Az intézkedés közben elhunyt férfi halálának okát a rendőrség igazságügyi szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében folytatja.

A történtekkel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség is közleményben tájékoztatott. E szerint a főügyészség ügyésze a rendőrség értesítése alapján kora reggel megjelent a rendkívüli haláleset kivizsgálása miatt folytatott, közigazgatási eljárás keretében megtartott szemlén és személyesen vizsgálódott az ügyben. Az eljárás eddigi adatai alapján megállapította, hogy a halál oka egyértelmű, az ügyben rendőri mulasztás nem történt. A rendelkezésre álló információk szerint nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely az ügyészségi eljárás megindítását indokolná.

Borítóképünk illusztráció – MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában