járvány

2020.05.18. 07:00

Távolinak tűnik még az idei strandnyitány Nógrád megyében

Nyakunkon a nyár, de egyelőre legfeljebb tervszinten tudni, hogy mikortól fogadják a csobbanni vágyókat Nógrád megye fürdőhelyei. Már ha egyáltalán kinyitnak…

Munkatársainktól

Nem tudni pontosan, hogy mikortól lubickolhatunk hasonlóan önfeledten

Forrás: NMH

Fotó: Archív fotó: Hegedűs Márk

A jelenlegi járványügyi helyzetben még nem lehet pontosan tudni, hogy idén pontosan mikor nyitnak ki a strandok.

Pásztón évek óta veszteségesen működik a fürdő, így Farkas Attila polgármester a lakosság segítségét kérte a kérdés eldöntésében. Mint mondta, a járvány miatt az embereknek nem igazán lesz lehetőségük nyaralásra, így a helyi strand is kikapcsolódást nyújthat számukra. A fürdő viszont évek óta ráfizetéses, s a veszteség idén tovább nőhet. Nyitni vagy nem nyitni? A választ a helyiektől várják május 21-ig, csütörtökig.

Az önkormányzat egyébként nemrég 200 millió forintos pályázati támogatást nyert a fürdőhelyre. Ebből az összegből a tervek szerint több fejlesztés is megvalósulna, de egy új medencével is bővülne a terület.

A városvezető elmondta: mivel felszínre került egy húszéves probléma, a beruházás kezdete csúszik, de feltehetően még idén ősszel elindul.

Nem tudni pontosan, hogy mikortól lubickolhatunk hasonlóan önfeledten
Fotó: Archív fotó: Hegedűs Márk / NMH

Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta portálunkat, hogy még nem született döntés a megyeszékhelyi strand idei nyitásáról.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a strand nyitásával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nemrég megkezdték az előkészületi munkákat. A tervek szerint június 20-tól, szombattól várják majd a csobbanni vágyókat. A belépőárak pedig nem változnak.

Torma Andrea, Bánk polgármestere szerint egyelőre nagyon bizonytalan a nyár tervezése, annyi egyértelmű, hogy augusztus 20-ig semmilyen rendezvényt nem tartanak.

– Jelenlegi elképzelésünk szerint legkorábban május 30-án, azaz a pünkösdi hosszú hétvégén nyithat ki a strandunk, de legkésőbb június 13-tól feltétlenül szeretnénk fogadni a fürdővendégeket – fejtette ki a polgármester. Hozzátette: – Mindez a korlátozásokkal kapcsolatos későbbi kormányzati intézkedésektől, illetve az időjárástól is függ. A járványvédelemre való tekintettel itt is érvényes lesz a látogatók egymás közötti másfél méteres védőtávolságának betartása. A közeljövőben számításokat végzünk, hogy a szabadtéren igénybe vehető területhez, illetve a vízfelülethez igazodva egyszerre mennyi fürdőző tartózkodhat a strandon.

A településvezető hozzátette: a tervezett nyitásig még megjelenhetnek további részletszabályok, amelyek változtathatnak a renden, ezért mindenkit arra kérnek, hogy indulás előtt tájékozódjanak majd a fürdőzési feltételekről.

Tavaly a felnőtt belépő egész napra 750 forint volt, a diákoknak és az üdülőtulajdonosoknak kedvezményes 450 forintos árat biztosítottak, és ugyanez vonatkozott a 16 óra után érkező vendégekre. A bér- és üzemeltetési költségek növekedése miatt idén az áraknál 4–6 százalékos emelkedés várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában