húszmilliós veszteség

2020.05.27. 11:20

Ráfizet a pásztói önkormányzat a strand megnyitására

Ismét megnyitja kapuit a pásztói strandfürdő. Az önkormányzat szavazást indított a közelmúltban, a lakosság pedig ezen úgy döntött, hogy idén nyáron is lehessen itt csobbanni.

Tóth-Nagy Orsolya

Pásztó

Sokak örömére júniusban kinyit a város strandja, de számos érv szólt amellett is, hogy miért ne fogadják idén a fürdőzni vágyókat.

– Nagy valószínűséggel idén nyáron külföldi tengerpartra nem sokan utaznak, a Balatonon és más, felkapott helyeken az üdülést nem mindenki engedheti meg magának. Ezért a strand biztosítja sokak számára a fürdőzés élményét – mondta Farkas Attila. Pásztó polgármestere hozzátette: ugyanakkor gazdasági okok miatt nem túl szerencsés a nyitás. A strand ugyanis évente 6–10 millió forintnyi veszteséget produkál. A vírustól való félelem csökkentheti a látogatók létszámát.

– A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által megküldött üzemeltetési és higiénés feltételek alapján a pásztói strandfürdőt az idei szezonban csak korlátozásokkal és anyagi ráfordításokkal tudjuk megnyitni, amelyek tovább növelik a veszteséget. Emiatt a vendégeknek tudomásul kell venni a strand területén a korlátozott létszámot, a szigorú higiéniai feltételek betartását – közölte a polgármester.

A település vezetője kiemelte, hogy a szabályok betartásához a kiszolgálószemélyzet létszámát, valamint a havonta megrendelt vízvizsgálatok számát is növelni kell. A fertőtlenítő- és használati eszközök miatt is nőnek a költségek. Farkas Attila végül arra is kitért, hogy mivel a vízelvezetési problémát meg kell oldani, ezért a strandfürdő csak június második felében nyithat ki. Ennek ellenére idén akár 20 millió forintos veszteség is keletkezhet.

A strandra nemrég egyébként 200 millió forintos támogatást nyert el az önkormányzat. Ebből a tervek szerint több fejlesztés is megvalósulna, új medencével is bővülne a terület. A beruházás feltehetően még idén ősszel elindul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában