erdővagyon

2020.04.11. 11:42

Több tízezer csemetét ültettek Nógrádban is

Csatlakozott az Ipoly Erdő Zrt. a közelmúltban az agrárminisztérium országfásítási programjához, amely során több helyszínen megkezdték a talaj-előkészítés munkálatait és az erdősítéseket.

T.-N. O.

Forrás: Beküldött fotó

Bercel határában 14 hektáron 50 ezer csemetét és 4000 kilogramm makkot ültet el a következő hetekben.

– A szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a termőhely adottságainak leginkább megfelelő, a területen őshonos, valamint a térségre jellemző erdőtársulásokat hozzanak létre. Ezáltal az erdőtelepítésekben kocsánytalantölgy-csemeték és csertölgymakkok kerülnek a talajba – mondta el portálunknak Osztrozics Dóra, az Ipoly Erdő Zrt. kommunikációs vezetője.

Hozzátette: az erdőterületeket növelő telepítések a következő évekre is adnak feladatokat az erdészeknek és a vállalkozásoknak, mert a fiatal erdők ápolást igényelnek.

A kommunikációs vezető arra is kitért, hogy a társaság fontosnak tartja, hogy új erdőterületek létrehozásával is hozzájáruljon hazánk erdővagyonának és az erdők szénmegkötő képességének növeléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában