„Hiányzik minden és mindenki” – megható üzenet a Zenthe színészétől

Erdélyi Gábor, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház színésze kertészkedéssel és családjával tölti a kényszerszünetet.

Palchuber Kinga

Egy színész hétköznapja mindig tele van pörgéssel: folyamatosak az utazások, a próbák és az előadások. A művészeket a közönség szeretete, a taps és a telt házas nézőtér élteti napról napra. A Zenthe Ferenc Színház – a fenntartóval történt egyeztetést követően – a koronavírus további terjedését megakadályozandó, március 17-től felfüggesztette működését: azaz minden művészeti és alkotómunkát megszakított.

Erdélyi Gábor, T. Pataki emlékgyűrűs és Zenthe-díjas színész sajnálattal vette tudomásul, hogy a teátrum átmenetileg felfüggesztette működését, de a kialakult helyzetben ezt észszerű döntésnek látja.

– A színészek többségét nyilván érzékenyen érinti az elmaradt előadások miatt keletkezett anyagi veszteség, számos előadásunkat kellett lemondani az ország különböző területein. Nehéz megélni ezt az időszakot abból a szempontból is, hogy az évad egy jól beindult második felvonása előtt kényszerültünk lelassítani. Hiányzik minden és mindenki… – mondta a művész, hozzátéve:

– Öröm az ürömben, hogy eddig az időjárás kegyes volt hozzánk és nyugodtan robotolhattam a kertben, amelyre azelőtt szinte lehetetlen volt hosszabb távon időt szakítanom. Ásás, boronálás, ágyások elkészítése, konyhakerti növények ültetése, fák, és szőlő metszése, valamint permetezés. Ezt mind sikerült a „karantén” első hetében elvégeznem, majd visszatért a tél. Szerencsére nem lettem unalomra kárhoztatva, mert itt rekedtek a lányomék a 22 hónapos unokámmal, így aztán elegendő időt tudok velük is tölteni.

Erdélyi Gábor korábban a Nool olvasóinak is üzent, Hofit idézve buzdított mindenkit otthon maradásra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában