Alsótold is bezárt és megtiltotta a turistáskodást

Alsótold polgármestere, Sándor Szandra Éva is élt a lehetőséggel és szigorította a kijárási korlátozásokat április 13-án 24 óráig.

Bercsényi Kinga

Forrás: NMH

Fotó: Bercsényi Kinga

Az intézkedések alapján az érintett időszakban tilos a közterületeken mindennemű csoportosulás, valamint azokon csak az Alsótold településen lakcímmel rendelkező, egy háztartásban élők tartózkodhatnak együtt szabadidős, gyalogos közlekedés céljából. Emellett a falun keresztülvezető Országos Kéktúra útvonallal kapcsolatban is hoztak rendelkezéseket, amelyen Hollókő közelsége miatt ilyenkor megnövekszik a forgalom.

- Alsótold közigazgatási területén halad át az Országos Kéktúra útvonala, amely két utcát – Toldi és Petőfi utca – is érint. Jelenleg ezeken a részeken járművel megállni, valamint a Hollókői szakaszon gyalogosan továbbhaladni tilos – nyilatkozta a polgármester, aki kiemelte, hogy a falu lakossága nagyrészt időskorú, ezért is tartotta fontosnak az említett intézkedések bevezetését.

A helyi korlátozások betartását az Alsótold Polgárőr Egyesület folyamatosan ellenőrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában