meghívás

2020.03.08. 16:58

A japán nagykövetet is vendégül látják Hollókőn

A világörökségi település, Hollókő életében kiemelt szerepet játszik a japán turizmus. A távol-keleti országból sokan látogatnak el a palóc faluba, amely híven őrzi évszázados hagyományait.

Sz. F.

Ázsiában is felkeltették az érdeklődést a palóc tradíciók

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere elmondta, hogy már egy évtizede jó kapcsolatot ápolnak a Japánban található kanai térséggel. Eleget téve a japánok meghívásának, a közelmúltban látogatást tett a szigetországba. Kint tartózkodása idején több jeles helyszínt is felkeresett. Japán kiemelt világörökség színhelyére, Shirakavába is ellátogatott, s felvette a kapcsolatot az ottani vezetőkkel.

A nógrádi település első embere járt az oszakai egyetemen, amelynek magyar tanszéke is van. A távol-keleti országban ez az egyedüli egyetem, ahol a magyar nyelvet is lehet tanulni.

Ázsiában is felkeltették az érdeklődést a palóc tradíciók
Fotó: L. B. / NMH

Szabó Csaba előadáson mutatta be Hollókőt, s örömmel tapasztalta, hogy a japánok jól ismerik Magyarországot, kulturális értékeinket.

Hollókő polgármestere meghívta szűkebb hazánkba shirakai kollégáját, aki tavasszal a japán nagykövettel látogat el ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában