megelőzés

2020.03.26. 11:02

Szájmaszkot kapnak Pásztó és Jobbágyi lakosai

Több ezer szájmaszkot és gumikesztyűt osztott szét Pásztó önkormányzata a településen. Jobbágyiban két ezer maszkot rendeltek, amit a településen élők fognak megkapni.

T.-N. O.

Debrecen, 2017. január 23. Egy férfi szájmaszkot visel Debrecenben 2017. január 23-án. A városban hajnalban elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Több mint kétezer darabot adtunk a polgármesteri hivatal és az ahhoz tartozó intézmények munkatársainak, így például az idősek otthonának, az óvodáknak és a városgazdálkodásnak, de a közmunkásoknak is – mondta el Farkas Attila, Pásztó polgármestere. Hozzátette: ezen túlmenően nagyobb mennyiséget ajándékoztak a Margit kórháznak is, ahová összesen 500 darab maszkot és 200 pár kesztyűt vittek.

A település vezetője azt is elárulta, hogy adományoztak továbbá a helyi polgárőröknek, tűzoltóknak, mentőknek, állami gondozottaknak és tanáraiknak, rendőrségnek, körzeti -és gyermekorvosoknak, fogorvosoknak, nagyobb boltok dolgozóinak, gyógyszertáraknak, hentesüzleteknek, pékségeknek, valamint zöldségárusoknak is.

A védőfelszerelések beszerzésében az önkormányzatnak segítségére volt Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere és Pásztó egyik kínai testvérvárosa is.

Farkas Attila végül azt is elmondta, hogy hamarosan folytatni fogják a maszkok és kesztyűk szétosztását a városban.

Több mint kétezer maszkot rendelt a napokban Jobbágyi önkormányzata a település lakóinak figyelembe véve a falu lakosságának létszámát, valamint a potenciálisan veszélyeztetetteket.

– Összesen negyven darab magas szintű védőmaszk fog érkezni, amelyeket azok a lakók kapnak majd, akik munkájuknál fogva sok emberrel érintkeznek, így például az egészségügyben vagy a családsegítő központban dolgozók – mondta el portálunknak Schoblocher István, a település polgármestere.

Hozzátette: természetesen minden lakosról gondoskodnak, így kétezer darab hagyományos orvosi szájmaszkot osztanak szét közmunkások bevonásával azonnal, ha megérkeznek a termékek.

Schoblocher István végül arra is kitért, hogy mindenben igyekeznek segíteni a településen élőket és megóvni az egészségüket. Az alapszolgáltatásokat nyújtó intézmények pedig továbbra is nyitva tartanak, így például a posta és a gyógyszertár is, tehát nem kell elutazni senkinek más településre, ha fontos elintéznivalója akad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában