méhésztalálkozó

2020.03.06. 09:47

Lovagias felvonulás népszerűsíti a mézet

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Ipolyvölgyi Méhésztalálkozót március 7-én, szombaton 9 órától a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

V. E.

A rendezvény a Palóctáj Méhész és Környezetvédő Egyesület és a szlovákiai Ipolyszakállosi Ipolyvölgye Méhészszervezet szervezésében valósul meg.

Csach Gábor polgármester megnyitója után Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke szól a jelenlévőkhöz. A találkozón a méhészek szakmai előadásokkal bővíthetik ismereteiket. A témák között szerepel majd például a méhészet és a növényvédelem kapcsolata vagy a 2018–2019. év méhmérgezéseiről szerzett tapasztalatok. Emellett az érdeklődők megtekinthetik a méhlovagok felvonulását.

Az eseményhez kapcsolódóan a szervezők Mézescsupor címmel rajzpályázatot hirdettek, amelynek eredményeit a találkozón hirdetik ki. A kiírásra méhészkedéssel, a méhek életével, a méz fogyasztásával kapcsolatos alkotásokkal lehetett nevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában