önkéntesek

2020.03.14. 08:45

Környezettudatosságra ösztönzik a lakosságot a salgótarjáni lokálpatrióták

Önkéntesek közreműködésével új, fából készült hulladéktárolókat helyeztek ki Eresztvényben a Salgótarjáni Lokálpatrióták nevű egyesület tagjai.

K. K.

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

– Az új hulladékgyűjtők a kirándulók kényelmét szolgálják, helyettesítve a régi zsákos megoldást – mondta el lapunknak Simon Gyula, az egyesület elnöke. Hozzátette: még mindig rengeteg a hulladék a népszerű túraútvonalakon, mert az emberek többsége nem környezettudatosan gondolkodik. Ezért az egyesület tagjai példát mutatva a meghirdetett programokon kívül is összeszedik a szemetet a kirándulóhelyeken.

– Egyesületünk egyik célja, hogy szebbé, jobbá és tisztábbá tegyük környezetünket. Ez természetvédelmi szempontból sem elhanyagolható – mondta Simon Gyula.

Hozzátette: rövidesen itt a tavasz, elkezdik a tavaly felújított nyársalók karbantartását. Előbbiek mellett még kettő megépítését tervezik, szintén a városlakó önkéntesek közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában