járvány

2020.03.29. 07:11

Kevesebb az influenzás beteg Nógrád megyében

Már két hónapja annak, hogy megyénkben is átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek létszáma. A múlt heti adatokhoz képest azonban már sokkal kevesebben estek a vírus áldozatául.

Gerhát Karina

Javasolt az ágynyugalom

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos portálunknak elmondta: a Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az év tizenkettedik hetében szűkebb hazánkban 587 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az azt megelőző héten ez a szám még 848 volt. Nógrádban az influenza aktivitása összességében még mindig magasnak mondható, a járványküszöbnek tekintett érték feletti.

– A megyén belüli területi különbségek továbbra is fennállnak. Nyugat-Nógrádban számottevően jelen van az influenza a kisgyermekektől kezdve egészen a 25–34 év közötti korosztályig. Kelet-Nógrádban leginkább a 15-től 34 éves korig terjedő korosztály érintett.

Feketéné dr. Zeke Ildikó hozzátette: influenzaszerű tünetekkel járó megbetegedések közösségi halmozódásáról az esztendő tizenkettedik hetében nem érkezett bejelentés a Nógrád Megyei Kormányhivatalhoz.

A megyei tiszti főorvos felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy továbbra is fokozottan figyeljünk a személyes higiéniára, így a gyakori kézmosásra, illetve a fertőtlenítésre is.

Azoknak pedig, akik elkapták az influenzát, nagyon fontos az ágynyugalom, hiszen annak köszönhetően jelentősen lerövidül a betegség lefolyásának ideje.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában