Egy nógrádi városban sem tartanak nemzeti ünnepséget

Biztonsági okokból, elfogadva Magyarország kormánya operatív törzsének ajánlását egyik nógrádi városban sem tartanak március 15-ei ünnepséget.

G. E.

Budapest, 2017. március 15. Kokárda az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen a fõvárosi Múzeumkertnél 2017. március 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

A város önkormányzata – hasonlóan sok más településhez – arról határozott, hogy a március 15-én az 1848-49-es emlékműnél tervezett ünnepi megemlékezést lemondja – tájékoztatta portálunkat Bodrogi István, Pásztó alpolgármestere.

Szécsényben szintén elmarad a városi ünnepség, de a Szontagh Pál emléktáblájánál március 13-án, pénteken 9 óra 30 perckor kezdődő koszorúzást megtartják. Mivel az ünnepséget nem rendezik meg, a Szécsény Városért díjakat is később, a tervek szerint a következő képviselő-testületi ülésen adják át a két kitüntetettnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megye többi városában is úgy döntöttek, hogy elmarad a március 15-ei megemlékezés. A tájékoztatás szerint ennek az az oka, hogy elfogadják az operatív törzs szakmai ajánlását és így is szem előtt tartják az emberek biztonságát, a koronavírus terjedésének megelőzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában