ámor nyila

2020.02.14. 06:45

Valentin-napon a gyertyafényes vacsorákat választják a szerelmes nógrádiak

Elérkezett az év legromantikusabb napja. A nógrádi üzletek és vendéglátóhelyek már hetek óta készülnek a szerelmeseket ünneplő Bálint-napra. A virágboltokban pedig a szerelem szimbólumaként jól ismert vörös rózsaszálak közül válogathatnak kedvesük számára az erősebbik nem képviselői.

Kakuk Klaudia

Valentin nap illusztráció a salgótarjáni Beszterce tónál, Szőllős Anett, Bodor Benedek.

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Magyarországon az 1990-es években vált ismertté, azóta egyre többen emlékeznek meg a szerelmesek ünnepének is nevezett Bálint-napról. A párok megajándékozzák egymást vagy szerelmes üzeneteket küldenek, ellenben a többség úgy gondolja: az év többi napján is lehetőséget ad a szerelemre. Valentin-napon nemcsak a szerelmesek, esetenként a barátok is meglepik egymást. Piros csomagolás, szívecskés dekoráció, csokoládéáradat és édességek mindenütt. A boltokban a legkeresettebbek a szerelmes üzenetet hordozó, szívecske alakú ajándéktárgyak, de nem ritka az óriási plüssmackót választó férfi vásárló sem.

Az éttermek és a szálláshelyek egyaránt a szerelmeseknek kedveskednek. A megyében a legtöbb vendéglátóhelyen romantikus ebéddel, gyertyafényes és élőzenés vacsorával, a szálláshelyeken pedig Valentin-napi csomaggal és kedvezményekkel várják a szerelmeseket egész hétvégén.

Bálint-nap a virágboltban. Ilyenkor aratnak a kereskedők
Fotó: L. B. / NMH

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a szerelmesek napja alkalmából Vezess óvatosan! Szükségem van rád! feliratú kulcstartókkal kedveskedik a szerelmeseknek.

Azoknak a pároknak, akik nemcsak egymást, hanem a könyveket és az olvasást is szeretik, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Valentin-nap apropóján kedvezményes beiratkozással és ajándékkal szerez örömet.

Megkérdeztük: Önnek mi a véleménye a Valentin-napról?

Kovács Noémi, Salgótarján: – Nem tartom túl fontosnak, de ez a nap alkalmat ad arra, hogy kicsit jobban kimutassuk a szeretetünket, és átadjuk magunkat az érzelmeknek. Mi öt éve alkotunk egy párt és sosem csinálunk nagy felhajtást az ajándékozásból. Ilyenkor általában időt szakítunk egymásra, és elmegyünk a kedvenc éttermünkbe, romantikázni.

Papp Dorina Diána, Salgótarján: – Szép ünnep a Valentin-nap, hiszen fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, szeretjük a másikat. Bár ezt a mindennapokban is alkalmazni kellene. Ha szeretem a páromat és meglepem, ezt megtehetem az év többi napján is, hogy életben tartsam a kapcsolatot, a tüzet és a romantikát kettőnk között!

Kovács Milán, Salgótarján: – Ha van párom, akkor természetesen megünnepeljük. Nem vagyok a nagy ajándékozás híve, így inkább valami közös programmal lepném meg a szerelmemet, mint például egy vacsora. Szóval lehet ez egy olyan nap is, ami különösen romantikus, de szerintem minden nap szólhat a szerelemről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában