oktatás

2020.02.09. 16:56

Újraindítják az informatikusképzést Balassagyarmaton

Két év után újraindul a nappali tagozatos informatikai osztály a 2020/21-es tanévben a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskolájában. A fiatalok február 15-ig jelentkezhetnek az intézményben.

H. H.

Modern körülmények között tanulhatnak

Forrás: NMH

Fotó: Teknős Dominik

Pap István igazgatóhelyettes kifejtette, nagy öröm számukra, hogy a fenntartó visszaadta ezt az oktatási lehetőséget, mert rendkívül felkészült, egyetemi végzettséggel rendelkező pedagógusi karral rendelkeznek, máskülönben a gép- és eszközpark terén is a legmodernebb körülmények között tanulhat az ifjúság. Ezt folyamatosan fejlesztik és bővítik. Hozzátette, a hivatalos nevén informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus szakra az előzetes felmérések szerint komoly érdeklődés mutatkozik a nyolcadik osztályos általános iskolások részéről.

Modern körülmények között tanulhatnak
Fotó: Teknős Dominik / NMH

– Kimondhatjuk, manapság az informatikus hiányszakmának számít, hiszen az adatok alapján legalább húszezer képzett ember hiányzik ezen a területen – folytatta Pap István. – Azokat a tanulókat várjuk, akik az informatika gyakorlatiasabb vetületében keresik a későbbi boldogulás lehetőségeit, így a hálózatépítésben, a számítógépek összeszerelésében, illetve karbantartásában, szoftverüzemeltetésben és konfigurációs rendszerek kialakításában. Az oktatásban a legkorszerűbb technológiákat használjuk, a gyerekek legórobotokon gyakorolhatnak, de országos megmérettetéseken is versenyeztetjük a diákokat.

Zérczi Miklós, a Mikszáth iskola igazgatója hangsúlyozta, hosszú távra alapoznak az informatikai képzés újraindításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában