díjátadás

2020.02.26. 19:50

Szavaztak olvasóink: másodszor választották meg az Év emberét

A Nógrád Megyei Hírlap és a Nool.hu 2018-ban hívta életre Az év embere Nógrád megyében kitüntetést, amelyet szerkesztőségünk szerdán második alkalommal adott át a városháza dísztermében.

Lászlók Judit

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

A Nógrád Megyei Hírlap szombati számaiban, hétfőnként pedig a nool.hu portálunkon ötven interjú jelent meg tavaly olyan emberekkel, akik azokban a hetekben tevékenységükkel, munkásságukkal kiérdemelték A hét embere címet. Közülük olvasóink segítségével választottuk meg Az év embere Nógrád megyében kitüntetés tulajdonosát. Portálunkon 58 ezren adták le szavazatukat, míg szerkesztőségünkbe 1080 szelvény érkezett a jelöltekre.

Szerdán másodszor adtuk át az elismerést. Az idei nyertes Tóth Csaba lett. A nagylóci fiatal a Hobby Rally Cup A1 kategóriájának 2018-as összetett bajnoka volt, majd ezt a címet tavaly is megvédte. Több mint nyolcezer szavazatot szerzett online és több mint 250 hírlapi szelvényt kapott, így érdemelte ki az első helyet.

A képzeletbeli dobogó második fokára a vizslási Bocsi Éva állhatott, akit a 23. országos babakészítő versenyen életműdíjjal jutalmaztak. Az online felületen több mint 4000 voksot kapott, míg szelvények összesítése után a harmadik helyet szerezte meg. Egyébként az alkotásaiból nyíló kiállítás csütörtöktől megtekinthető a Palóc Múzeumban.

A harmadik helyet a 15 éves, szügyi Vályi Gergő érdemelte ki, aki az oroszországi Voronyezsben rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon falmászásban aranyérmet szerzett. Bár az online szavazást csaknem 10 ezer vokssal megnyerte, az első helyhez több hírlapi szelvényre lett volna szüksége.

Az eseményen részt vett dr. Szabó Sándor Nógrád megyei kormánymegbízott, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, Kühne Gábor, a Nógrád Megyei Hírlap megbízott főszerkesztője, Vida Károly, a lap üzletszervezési vezetője és a korábbi főszerkesztő, Varga Ottó. Köszöntőikben valamennyien megemlítették első emlékeiket a lapról. A színvonalas díjátadón Németh Anna művésznő szórakoztatta a közönséget.

Rendezvényünk Nógrád Megye Önkormányzata és a Nógrád Megyei Kormányhivatal támogatásával valósult meg.

Mi motiválja munkája, hobbija gyakorlása közben?

Tóth Csaba, autóversenyző: – Minden versenyre úgy tekintek, mint egy kihívásra, és igyekszem mindig a lehető legjobbamat nyújtani. Az álmom továbbra is az, hogy a profik között is megmérettessem magam. Ezúton is szeretném megköszönni az olvasóknak azt a rengeteg szavazatot, amit kaptam, továbbá hiszem, hogy ez díj is segít a további céljaim elérésében.

Bocsi Éva, népviseletes babakészítő: – Szeretem megmutatni az elődeim csodálatos munkáját és a népszokásokat. Örülök, hogy a népművészet ilyen előkelő helyen végzett a szavazáson. Ez a díj pedig nemcsak enyém, hanem Szolnoki Borbáláé, Andrássy Ferencé, Paluch Norberté és Póczos Mátyásé is, akik a zenét és a táncot képviselik a népművészetben!

Vályi Gergő, versenymászó: – Gyerekkorom óta szenvedélyem a mászás, ami a mindennapjaimban is a legjobban motivál. Minél több helyen versenyezhetek, annál többféle utat próbálhatok ki. A terveim között szerepel az idei Európa-bajnokság és nemzetközi versenyeken való részvétel is. A legfőbb célom, hogy ott lehessek a 2024-es párizsi olimpián!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában