szabadulószoba

2020.02.27. 17:20

Rejtvények segítettek kiszabadulni a bátonyiaknak

Reneszánszukat élik napjainkban a szabadulójátékok, amelyeknél egy területről vagy épületből feladványok sorát követve, a helyes megfejtéseken keresztül lehet kijutni. Ennek mintájára szerveztek programot a bátonyi Ady Endre Művelődési Központban a közelmúltban.

Gulyás Edina

A feladatok megoldásához akár segítséget is igénybe vehettek a résztvevők

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

A Kultúrházak éjjel-nappal című országos rendezvénysorozathoz kapcsolódóan minap a Szerelem fogságában elnevezéssel hirdették meg a szabadulós játékot. A részt vevő csapatok a művelődési központ területén, annak szinte összes helyiségét bejárva, lépésről lépésre haladva kerültek egyre közelebb a kijárathoz.

A feladatok megoldásához akár segítséget is igénybe vehettek a résztvevők
Fotó: L.B. / NMH

– A megoldandó feladatok között volt film-, rajzfilm- és zenefelismerés, emellett tisztába kellett lenni a magyar kutyafajtákkal, de a számok világában is otthonosan kellett mozognia a résztvevőknek. Mindezeket megoldva, újabb és újabb útbaigazítás mentén haladva járták végig a csapatok az intézményt. Voltak a felnőttkönyvtárban, a ruhatárban, a színházteremben, sőt a konyhában is – fogalmazott Németh Csaba, a művelődési központ megbízott szakmai vezetője.

Mint mondta, tizenegy három-nyolc fős csapat indult. A feladatok megoldásához akár segítséget is igénybe vehettek a résztvevők, de erre nem volt szükség. Mindenki sikeresen teljesítette a feladványokat, és a meghatározott félórás időkereten belül kijutottak az épületből. A leggyorsabbak 22:24 perc alatt szabadultak ki, így ők nyerték meg a játékot. Teljesítményüket ajándékkal jutalmazták.

– Szeretnénk a jövőben különböző rendezvényekhez kapcsolódva megszervezni a szabadulós játékot – mondta Németh Csaba, hozzátéve: – A hosszú távú elképzelések szerint a kastélykertben kapna állandó helyszínt a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában