életvezetés

2020.02.05. 14:05

A női vállalkozók megtartották 2020 első rendezvényét Salgótarjánban

A Seagull Család és Karrierpont megtartotta a 2020-as esztendő első női vállalkozói klubját a salgótarjáni Polgári Szalonban.

P. K.

Kovács Annamária, Manna az önbizalmat erősítené

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A sorozat meghívott vendége ezúttal Kovács Annamária – ahogy a közösségi oldalon található: Kovács Manna – életvezetési tanácsadó volt. A kétórás találkozó fő célja az volt, hogy az előadó felhívja az érdeklődők figyelmét arra: egy erős nő tudja, hogy a logika, a határozottság és az erő éppolyan nőies tulajdonságok, mint az intuíció vagy az érzelmi intelligencia.

Kovács Manna missziójának tekinti, hogy támogassa a nőket, ugyanis a Nógrád Megyei Pedagógia Szakszolgálat munkatársaként egyre inkább tapasztalja, hogy az anyák többsége a gyermeknevelés mellett sokszor küszködik ideje megfelelő beosztásával.

Kovács Annamária, Manna az önbizalmat erősítené
Fotó: H. M. / NMH

– Az érzelmi intelligencia és a reziliencia két kiemelkedően fontos készség napjainkban. Megerősítést, és folyamatos szinten tartást igényelnek. Elkezdtem dolgozni rajta, hogy különféle programokkal segítsek a nógrádi nőknek abban, hogy ezáltal visszanyerjék vagy erősítsék önbizalmukat, magabiztosabbá váljanak az életben és a munkában egyaránt. Néha szükség van ehhez kapaszkodóra, hogy az ember újra jó irányba haladjon! – mondta a Nool.hu kérdésére a tréner.

A rendezvényen más témák mellett szóba került a pszichés ellenálló képesség fogalma, s az is, hogyan tudják ezt a nők a mindennapokban használni a siker eléréséhez. Emellett az előadó játékokon és nyílt beszélgetéseken keresztül ismertette meg az érdeklődőket az érzelmi intelligencia összetevőivel, valamint az emberi egyensúly modellről – a test, a lélek, az értelem és érzelem összhangjáról – is beszélgettek.

– Egyre több előadást tartok szerte a megyében, nagyon pozitív a fogadtatás – mondta Kovács Manna. – Tudom, hogy egy anyának kevés az ideje, de mindig kell, hogy időt szánjon önmagára is. Ez pedig nem feltétlenül a fizikai karbantartásról szól csupán, hanem a lélek edzéséről is! A találkozókon alkalmazott módszerek nyugodtabbá teszik az embert, és segítenek rendszerzeni a napi kihívásokat is annak érdekében, hogy a gyerek, a család és a munka mellett a nők megtanuljanak befelé is figyelni – hangsúlyozta a tréner, aki a karrierközponttal együttműködve különböző találkozókon segíti a hölgyeket tanácsaival, szerdánként pedig a Meredek úti nyelviskola épületében egyéni tanácsadást is tart.

A tréner szándékai szerint a jövőben több előadást is tart Nógrád megyében, hogy minél több nő találjon megoldást a problémáira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában