influenza

2020.02.26. 13:17

Kétszázzal több a beteg Nógrád megyében

Több mint három hete már szűkebb hazánkban is átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma.

G. K.

Forrás: NMH

Fotó: T.A.

A múlt heti adatokhoz képest kétszázzal többen estek a vírus áldozatául – tudta meg portálunk Feketéné dr. Zeke Ildikótól.

A megyei tisztifőorvos hozzátette: a Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az influenza figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az év nyolcadik hetében a becsült adatok szerint szűkebb hazánkban 800 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Előző héten ez a szám még csak 606 volt.

Nógrád megyében így az influenza aktivitás továbbra is magasnak mondható, jóval a járványküszöbnek tekintett érték feletti.

Éppen ezért még érvényben van a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház egész területére kiterjedő látogatási tilalom. A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetében pedig négy osztályt és egy részleget érintő, részleges látogatási korlátozás van hatályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában