somlyóbánya

2020.02.28. 19:33

Készülnek a salgótarjáni viadukt kiásására

Portálunk az elsők között számolt be arról, hogy egy civilekből álló csapat – Pócsa Sándor lokálpatrióta elhatározását felélesztve – kezdeményezte a somlyói viadukt egy részének a feltárását.

Palchuber Kinga

Pócsa Sándor megépítette a híd kicsinyített mását is

Forrás: NMH

Érdeklődésünkre Pócsa Sándor akkor elmondta: évekkel ezelőtt hatalmas elszántsággal kezdett bele a társadalmi munka megszervezésébe, ám az ásatáshoz nem kapta meg az engedélyeket.

Pócsa Sándor megépítette a híd kicsinyített mását is
Fotó: NMH

A kezdeti nehézségek ellenére mégis folytatta harcát a viadukt „feltámasztásáért”, s megépítette annak 1:45 arányú mását. Ezt követően önállóan nekilátott a híd kiásásához is, de biztonsági okok miatt a feltárt részt vissza kellett temetnie. Pálfalvai István, a kezdeményezők szószólója szerint a város egyik legizgalmasabb turisztikai látványossága a lábunk alatt van eltemetve, ám azt összefogással sikerülhet kiásni a föld alól.

Az engedélyek beszerzése folyamatban van, hogy a munkálatok április 25-én elkezdődjenek. A napokban az országos sajtót is bejárta a kezdeményezés híre, s a csapat reméli: minél többen csatlakoznak majd hozzájuk a nagy napon.

Címkék#viadukt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában