környezetvédelem

2020.02.09. 17:50

Felszámolják az illegális hulladéklerakó helyeket Erdőtarcsán

Többen jelezték a közelmúltban, hogy rengeteg szemét hever a településre bevezető utak mentén.

Tóth-Nagy Orsolya

Éppen ezért a közfoglalkoztatottak a napokban összegyűjtötték az illegálisan lerakott hulladékot, amelyet hamarosan el is szállíttatnak. Az út szélén több kidobott használati tárgy hevert, így például rongyok, sitt, műanyag, üveg, sörös- és energiaitalos doboz, papír, csaptelep, olajsütő, de még elsősegélydoboz is.

Hamarosan elszállítják az összeszedett hulladékot

– Sajnos még mindig sok területet borít szemét. Ezek egy része pedig magánszemélyek tulajdonában van, amely nehezíti a munkánkat. Azonban már felvettük a kapcsolatot a tulajdonosokkal, és közösen keresünk megoldást a problémára – mondta el Markó Róbertné, a falu polgármestere. A település vezetője arra is kitért, hogy sajnos nagy gondot jelent az illegális hulladéklerakás, amely ellen nehéz harcolni.

Mint mondta, az embereknek sokkal jobban oda kellene figyelni, hogy ne szennyezzék a környezetüket. A polgármester hozzátette: idén két alkalommal a műszaki cikkeket is szeretnék összegyűjteni a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában