verseny

2020.02.24. 13:34

Amatőröket és profikat is várnak a Palotási Tortafesztiválra

Már fogadják a nevezéseket a Palotási Tortafesztivál versenyére, amelyet hetedik alkalommal rendeznek meg az idei évben.

T.-N. O.

Az alkotásokat az érdeklődők meg is kóstolhatják

Forrás: NMH

Fotó: Archív fotó: L. B.

A megmérettetésre bárki jelentkezhet, legyen az illető akár amatőr vagy mestercukrász. A vállalkozó szelleműek egészen március 31-ig nevezhetnek a megmérettetésre.

– A torták és a sütemények kategóriájában külön-külön értékelik a cukrászok és a hobbicukrászok alkotásait. Az első három-három legjobb tortát díjazzák. Minden további kategóriában szintén az első három helyezett részesül díjazásban. Az extra torta kategória versenymunkái külön minősítésben részesülnek – mondta érdeklődésünkre Polonkai Katalin, a művelődési ház vezetője, aki azt is hozzátette, hogy a zsűri által a fesztivál legjobbjának minősített alkotás készítője, a VII. Palotási Tortafesztivál Bajnoka cím és kupa birtokosa címet is elnyeri.

Látványos tortadísz a tavalyi versenyről
Fotó: Archív fotó: L. B. / NMH

Polonkai Katalin arra is kitért, hogy többféle módon is bemutathatják tudásukat a jelentkezők, hiszen több kategóriát is létrehoztak a szervezők. Lesznek burkolt és krémes finomságok (dísz- és formatorták), édes sütemények, ehető virágok, és a cukrászati artisztika területén is kamatoztathatják kreativitásukat a versenyzők. Ezeken kívül extra torta, valamint ifjúsági kategóriában is keresik a legmívesebb és legfinomabb desszertműveket.

A szervező azt is elmondta, hogy idén az extra torták körében az Olimpia 2020, míg artisztika kategóriában a Nőnek lenni jó tematika mentén ügyeskedhetnek a jelentkezők.

Az alkotásokat az érdeklődők meg is kóstolhatják
Fotó: Archív fotó: L. B. / NMH

Az alkotásokat szakmai zsűri értékeli majd, akik figyelembe veszik egyebek mellett a látványt, a kreativitást, az esztétikát, színhatást, új ötletek, módszerek alkalmazását, de a szakmai kivitelezés, a kidolgozás, valamint az összhatás is komoly súllyal esik majd a latban.

A süteményeket és a tortákat amellett, hogy kiállítják a rendezvényen, az érdeklődők meg is kóstolhatják. Az évről évre egyre népszerűbb fesztivált idén május 9-én rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában