baleset-megelőzés

2019.12.10. 18:43

Kampányt indítottak a szépkorúak balesetmentes közlekedéséért Nógrádban

Az idősek közlekedésbiztonságát előtérbe helyezve indította el Közös felelősség az idősekért című kampányát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága, amelynek részleteit egy sajtótájékoztatón mutatták be kedden a József Attila Művelődési Központban.

Palchuber Kinga

Fotó: L. B.

Palkovics Viktor rendőr alezredes, megbízott rendészeti rendőr-főkapitány arról beszélt: minden életkornak megvannak a maga sajátosságai, amelyek a közlekedésbiztonságra is kihatnak.

– Bizottságunk a fiatalok védelmének biztosításában is aktívan kiveszi a részét, a mostani kampánnyal azonban az időseket szeretnénk segíteni a mindennapi közlekedésben. A modernizációnak köszönhetően egyre több szépkorú használ közlekedést könnyítő eszközöket – elektromos kerékpárokat, vagy moped autókat –, amelyek biztosítják az önállóságukat – tette hozzá a rendőr alezredes.

A baleset-megelőzési bizottság akciójának az a célja, hogy a háziorvosok, a családok és a rendőrök közösen lássák el hasznos tanácsokkal az időseket, s mindezzel megóvják őket a közlekedési balesetektől is.

Fotó: L. B.

Ezt követően Tamás-Kovács Andrea baleset-megelőzési munkatárs elmondta: a kampányt egy féléves munka előzte meg, amelynek során számtalan időstől, családtól és háziorvostól gyűjtöttek a projekt sikeréhez nélkülözhetetlen információkat.

– A kezdeményezés azért is fontos, mert még a 70-80 éves korosztály nagy része is aktívan részt vesz a forgalomban. A célunk, hogy az idősek rendőrének közreműködésével hasznos tanácsokkal lássuk el az időseket, a családtagokat és a háziorvosokat is, így gondoskodva valamennyi szépkorú biztonságáról! – tette hozzá a rendőr őrnagy.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a kampányhoz egyedi logót és illusztrációs plakátokat álmodott meg, amelyeket szerte a megyében eljuttatnak az orvosi rendelőkbe, kórházakba és gyógyszertárakba. Emellett három ismeretterjesztő kisfilmet is leforgattak, ezek a biztonságos átkelésre, az elektromos kerékpár használatára és a KRESZ-ismeretek fontosságára hívják fel a figyelmet. A videókban Langa József és Józsa Sándor vállalta a főszerepet, akik szerint fontos üzenetet hordoz a rendőrség felelősségteljes akciója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában