lába kél az értéknek

2019.11.10. 06:40

Zsebtolvajok bukkantak fel a salgótarjáni kórházban

Több olvasónk jelezte, hogy a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház területén az utóbbi hónapokban megszaporodott a lopások, zsebtolvajlások száma.

Kakuk Klaudia

Megszaporodott az utóbbi időben a kórházi lopások száma, felelőtlenség szem előtt hagyni az értékeket Fotó: NMH

Forrás: NMH

Fotó: Illusztrációs

Az elkövetőknek sokszor olyan közösségi terek biztosítják az alkalmat – tömegközlekedési eszközökön, piacokon, bevásárlóközpontokban – ahol sok ember tartózkodik, kihasználva ezzel figyelmetlenségüket, észrevétlenül károsítják meg áldozataikat, bele sem gondolva abba a veszteségbe, amit a szenvedő alanyoknak tettükkel okoznak.

Az emberek sokszor nem az eltulajdonított pénz miatt fejtik ki aggodalmukat, hanem a pénztárcával eltulajdonított igazolványok miatt, ezeket hosszú időbe telik pótolni, valamint anyagi kiadással is jár. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy személy ügyében már lezárta a nyomozást. A férfi a Szent Lázár Megyei Kórház egyik osztályáról tulajdonított el cigit, pénztárcát és parfümöket. Ellene többrendbeli lopás vétség miatt indított eljárást a rendőrség.

Megszaporodott az utóbbi időben a kórházi lopások száma, felelőtlenség szem előtt hagyni az értékeket
Illusztrációs fotó: NMH

Egy ismeretlen tettes ellen is lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság, aki szeptember 22-én, a délutáni órákban a Szent Lázár Megyei Kórház egyik épületében a sértett nadrágjának zsebéből lopott egy irattartót az abban elhelyezett okiratokkal és bankkártyákkal együtt.

– A Salgótarjáni Rendőrkapitányság további két hasonló ügyben folytat büntetőeljárást – mondta el portálunknak Nágel Tamás a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: zsúfolt helyeken, mint a tömegközlekedési eszközökön, fel- és leszálláskor ügyeljenek a táskáikra, csomagjaikat ne bízzák ismeretlenekre. A vállra akasztható táskát mindig tartsák a testük előtt, vagy szorosan a hónuk alatt, ezzel megakadályozhatják, hogy abba bárki észrevétlenül belenyúljon. Táskájuk, ruhájuk külső zsebében, kosár tetején soha ne tartsanak értékeket, mert azt könnyen ellophatják. Amennyiben a tolvaj a lakcímet tartalmazó iratok mellett a lakáskulcsot is ellopja, sürgősen cseréltessen zárat otthonában.

Felelőtlenség őrizetlenül hagyni

A rendőrség tapasztalatai szerint az orvosi rendelőkben vagy kórházakban rendre előfordulnak alkalmi lopások, ezért amíg a beteg vizsgálatra vár, kabátját, táskáját ne hagyja őrizetlenül. Ha bemegy a vizsgálatra, értékeit ne hagyja a váróteremben, hanem vigye be magával a rendelőbe. Kórházi kezelésre csak a legszükségesebb dolgokat vigyék magukkal. Ékszereiket, órájukat hagyják otthon. Nagyobb mennyiséget készpénzből ne tartsanak maguknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában