vetélkedő

2019.11.29. 09:04

Uniós témájú versenyen győztek a bolyais tanulók

A magyarországi Europe Direct információs hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 4FOR EUROPE címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolásoknak.

P. K.

Együtt a győztes csapat az eredményhirdetésen

Fotó: NMH

A regionális döntőt Miskolcon rendezték meg, amelynek győztese a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium csapata – Dobos Zétény, Fülepi Dávid, Pádár Nikolett és Virágos Gergő – lett. A diákok felkészítő tanárnője, Horváthné Sholcz Erika kérdésünkre elmondta: hasonló témájú megmérettetésen már két alkalommal – 2012-ben és 2013-ban is – indított csapatokat.

Együtt a győztes csapat az eredményhirdetésen
Fotó: NMH

– Az internetes forduló feladataiban az Európai Unióról és intézményeiről kellett számot adniuk a diákoknak, de két kreatív feladatot is megoldottak. A tanulóknak ugyanis kisfilmet kellett készíteniük a versenyre, amelyben bemutatták, mit jelent számukra az unió. Az online fordulóból – több mint 200 nevező csapat közül – a bolyaisok hetedikként, az Uzoni Péter Általános Iskola és Gimnázium csapata pedig elsőként került be a regionális döntőbe, ahová tíz csapat kapott meghívást. A miskolci megmérettetésre az elméleti felkészülésen kívül a csapatoknak egyperces bemutatkozással is kellett készülniük.

– Csapatunk időt és energiát nem kímélve készült a versenyre, szinte minden délutánt az iskolában töltöttünk ötleteléssel – mondta a felkészítő. A bolyaisok ötnapos horvátországi kirándulást nyertek és jogot arra, hogy a régiót az országos döntőn képviseljék december 9-én, Kecskeméten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában