könyvbemutató

2019.11.26. 19:45

Új szakácskönyvét népszerűsítette Gáspár Bea Salgótarjánban

Szűkebb hazánk lakói nap mint nap összefuthatnak a televízióból már jól ismert Gáspár Beával, aki két éve első helyezettként állhatott a dobogóra az egyik kereskedelmi csatorna főzőműsorában. Ráadásul aranyérmes receptjeit egy könyvben össze is gyűjtötte, így mostantól a háziasszonyok polcain is találkozhatunk írásaival. Friss szakácskönyvének dedikálással egybekötött bemutatóján egy salgótarjáni könyvesboltban beszélgettünk a nógrádi séffel.

Kakuk Klaudia

Gáspár Bea könyvbemutató, a salgótarjáni Libri könyvesboltban

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Ladoczki Balázs

– Számított arra, hogy ennyien eljönnek a bemutatóra?

– Reménykedtem benne. Volt bennem egy kis félelemérzet, de örülök, hogy sokan megtiszteltek jelenlétükkel és meglátogattak. Még Szlovákiából érkezők is álltak a sorban. Ott valamiért kifejezetten kedvelnek – valószínű, a palócos tájszólásom miatt – mert még Dunaszerdahelyről is megkerestek, hogy a helyi pláza könyvesboltjában is szeretettel várnak.

– Honnan jött az ötlet, hogy receptgyűjteményét könyv formájában hagyja az utókorra?

– Amikor 2017-ben megnyertem a főzőversenyt, rengetegen megkerestek a közösségi oldalakon, ha felraktam egy fotót az általam készített ételről. A receptúra iránt érdeklődtek. Úgy gondoltam, egyszerűbb lenne, ha valamilyen formában összegyűjteném ezeket. Így született meg a Bea konyhája. Ugyanakkor én is szenvedélyes receptgyűjtő vagyok és elég nagy szakácskönyv-kollekcióval rendelkezem.

Kipróbált recepteket adott közre. Gáspár Bea (balra) szakácskönyvének salgótarjáni dedikálására sok rajongó érkezett
Fotó: NMH

– Mit üzen a háziasszonyoknak, akik először tartják kezükben a könyvet?

– A szakemberek által, professzionálisan kivitelezett fotók miatt ne támadjon bennük az az érzés, hogy ők nem tudják ilyen szépen elkészíteni az ételeket, hiszen klasszikus harapnivalókról van szó. Minden receptúrát kipróbáltam, ha valaki betartja a könyvben feltüntetett arányokat, akkor valószínű, hogy a végeredmény is sikeres lesz.

– Otthon milyen ételt készít leggyakrabban a családnak?

– Általában húslevest vagy valamilyen tésztát. A lasagnét és a bolognai spagettit például imádják a lányaim, de Győzőnek a paradicsomos ételektől ég a gyomra, így ő jobban kedveli a spagetti carbonara változatát. Hozzáteszem, nálunk nincs olyan étel, ami ne fogyna el.

– Mennyi időt tölt általában a tűzhely mellett?

– Egy többfogásos étkezés – leves, főétel, desszert – a takarítást is beleszámítva általában kitesz egy nyolcórás műszakot. Számtalanszor előfordult már, hogy elmentem reggel vásárolni, aztán egyszer csak azt veszem észre, hogy este hét óra és még mindig sül valami a sütőben…

– Szokott új ételeket tesztelni a konyhában?

– Volt idő, amikor sokat kísérleteztem, de aztán mégis maradtam a hagyományos dolgoknál. Persze mindig próbálom magam fejleszteni, új dolgokra törekedni. Most például az édességkészítés terén próbálkozom új dolgokkal.

Reflektorfényben a háziasszony

A Gáspár család mindennapi életébe is betekintést nyerhettünk a televízió képernyőjén keresztül, ahol főleg Bea asszony férje került rivaldafénybe. Azonban a háziasszony az elmúlt években több területen is megcsillogtatta tudását, amivel lassan nagyobb ismertségnek örvend, mint a családfő. Elmondása szerint ez nem jelent gondot párjának, Gáspár Győzőnek, hiszen majdnem mindenhová elkíséri őt és ő is fürdőzik vele a népszerűségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában