szentmise

2019.11.20. 17:39

Olaszországból érkeztek apácák az etesi szentmisére

Több szempontból is különleges volt a településen a múlt vasárnapi szentmise.

G. K.

Az Eucharisztikus Imádás Apácáinak közösségéből érkeztek

Fotó: NMH

A liturgia keretében négy házaspár a Jóistennek hálát adva megújította egymásnak tett egykori szent ígéretét.

– Kedves házastársak, 25, illetve 40 esztendeje annak, hogy Isten és az Anyaszentegyház előtt örök hűséget esküdtetek egymásnak. A házasélet sok kegyelmének betetőzése ez a mai ünnep. Az elmúlt évek rengeteg öröme Isten ajándéka volt, azonban ő állt mellettetek a szenvedésben, és a hűséghez is ő adott erőt – mondta Kapás Attila plébános. A szentmisén két apáca is részt vett, akik Olaszországból, az Eucharisztikus Imádás Apácáinak nevezett szerzetesközösségből érkeztek.

Az Eucharisztikus Imádás Apácáinak közösségéből érkeztek
Fotó: NMH

Egyikük, Csőke Adrienn etesi származású, aki tizenhét esztendeje döntött úgy, hogy végleg elhagyja szertetett faluját, illetve hazáját, és csatlakozik a rendhez. Néhány napra azonban visszatért Magyarországra, ugyanis Budapesten egy megbeszélésen vettek részt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán, amelyet jövőre fővárosunkban rendeznek meg. Ezt követően pedig Etesre is ellátogattak, ahol részt vettek a szentmisén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában