felújítás

2019.11.23. 08:21

Megújult a rétsági Kossuth utca burkolata

Nemrégiben komoly munkálatok zajlottak a nyugat-nógrádi város egyik legforgalmasabb pontján, a Kossuth utcában. Nem csupán a lakosság, hanem az erre közlekedő távolsági járatok buszvezetői is jelezték, egyre elviselhetetlenebbek az állapotok, megérett az idő a burkolatcserére.

H. H.

Komoly munkálatok zajlottak a forgalmas ponton

Fotó: NMH

Amióta a rétsági buszmegálló az egykori Börzsöny étterem elől lekerült jelenlegi helyére, a Kossuth utca átmenőforgalma nagymértékben megnövekedett. Az elmúlt hetekre a helyzet kritikussá vált, mert az útszakasznak a 2-es út felé eső eleje olyan súlyosan megsüllyedt, hogy az veszélyeztette a mindennapos közlekedés biztonságát. Idén rengeteg új kátyú keletkezett ezen a területen, így elengedhetetlenné vált a javítás.

Komoly munkálatok zajlottak a forgalmas ponton
Fotó: NMH

Bár a lakosság azt szerette volna, hogy már nyáron felvonuljanak ide a munkagépek, bízva abban, hogy a kedvezőbb időjárási körülmények miatt gyorsabban be is fejeződhet a tevékenység, végül a kivitelező az eredetileg kijelölt október végi időpont helyett csak november 4-re tűzte ki a javítások kezdetét. Ennek okán természetesen az autóbusz-forgalmat is át kellett helyezni a művelődési központ elé. A szemtanúk jelzése szerint a kivitelező igen alapos munkát végzett. A teljes hibás felületet feltárták, az aszfaltcsere egészen a 2-es úti kicsatlakozásig megtörtént. A munkálatok java része már lezajlott, de a rétegek kötése miatt csak napokkal később bontották fel a terelőkorlátokat, ezután adhatták át a forgalomnak az immár tükörsima burkolatú Kossuth utcát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában