vásárlás

2019.11.14. 13:50

Korán beköltöztek a boltokba a csokimikulások

Arról kérdezősködtünk, hogy ki, mikor vásárolja meg a mikulás csomagba valót Salgótarjánban.

Komka Tamás

Mikulás illusztráció

Fotó: NMH

November van. Gondolatainkban már megfogalmazódik az „ünnepek” szó. Mi kerüljön a Mikulás puttonyába, milyen édességgel kedveskedjünk a szeretteinknek? A nagyszakállú még messze jár, vagy mégsem? Tény, hogy az élelmiszer üzletek, szupermarketek elkezdték árusítani a csokimikulásokat, szaloncukrokat.

Fotó: NMH

– Vannak csokoládék, melyek már október végén kikerültek és a karácsony szezonig kint is lesznek. A márkásabb csokik előbb érkeznek a boltokba, az olcsóbb csokikat általában mindenszentek után szoktuk kitenni. Még szeptember elején megérkezik az igényfelmérés a központunkból, de azt, hogy mikor küldik le, nem tudjuk előre. Általában egy szállítmányt küldenek a mikulás termékekből a többi megrendelt áruval együtt – mondta az egyik salgótarjáni élelmiszerüzlet üzletvezető helyettese.

Hozzátette: Ő is kasszázik, de nem emlékszik, hogy sokat vásárolnának a termékekből. Inkább a nyugdíjasok gondolkodnak előre, ők gyűjtögetik a kis csokikat, vagy ha a gyerek meglátja, hogy szép színesek, akkor a szülő megveszi, hogy ne legyen hiszti. Úgy gondolja, hogy inkább majd decemberben lesz nagyobb keletjük, fizetéskor.

Fotó: NMH

Az utca emberét kérdeztük: Mi a véleménye arról, hogy a csokimikulások ilyen korán megjelennek a boltokban?

Halász Józsefné: – Nagyon korainak találom, hogy már október közepén a polcokon ott sorakoznak mikulások. Úgy gondolom, hogy ez egy üzletpolitika. Szerintem ünnep előtt 2-3 héttel elég lenne kipakolni. Én még nem vásároltam, ráér november 20-25-e felé megvenni őket, mert a választék bőséges.

Csík Sándor: – Vannak vásárlók, akik időben felkészülnek az ünnepekre, előre be tudják szerezni a megfelelő édességet. Van, aki nem tud elszabadulni a munkahelyéről és így el elegendő ideje van olyat választani, amit szeretne. Én mindig ünnepek előtt szoktam megvenni. A mikulás csomagot mindig én állítom össze olyan édességekből, amit szeretünk, mert az előre csomagoltat drágának találom.

Hábel Luca: – Nálam már október elejétől karácsony van. Szeretem a téli ünnepeket. Szerintem azért jelennek meg ennyire korán a boltokban, hogy jó hamar megvegyék az emberek és a gyerekek is ki tudják nézni maguknak, amit szeretnének. Én általában decemberben vásárolom meg őket.

[eweb-voting id="2906517"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában