várják az önkénteseket

2019.11.01. 08:01

Fákat ültetnek Szarvasgedén, hogy védjék bolygónkat

A My Forest Közösségi Erdőkért Alapítvány tagjainak célja, hogy fák ültetésével lassítsák a globális felmelegedést, amelyet szakértők szerint egyebek mellett ilyen fajta módon lehet megakadályozni, hiszen az erdők gondoskodnak a Föld hűtéséről és elnyelik az üvegházhatású szén-dioxidot.

T.-N. O.

Faültetés. Képünk illusztráció Archív fotó: MTI, Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Éppen ezért Nógrád megyében több helyen is szeretnének fákat ültetni. Ezáltal Szarvasgedén november 16-án, 10 órától várnak minden önkéntest mintegy egyhektáros területen, akik szeretnének tenni a Föld jövőjéért.

– Már folyamatban van az erdő telepítésének előkészítése. Most történik a termőhely feltárása, valamint a talajminta-vételezés. A velünk dolgozó szakember elmondása szerint nagyon jó minőségű réti talajjal van dolgunk, amely 160 centiméter mély, humuszos termőréteggel – árulta el lapunknak Sywa Ágnes, a Myforest-Közösségi Erdőkért Alapítvány alapítótagja.

Mint azt korábban elmondta, egy olyan közösségi erdőt szeretnénk létrehozni, ahol bárki örökbe fogadhat fákat és ezzel sajátjának érezheti egy kicsit az erdőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában