pályázat

2019.11.03. 10:51

Balassagyarmati iskola vett részt a Menő menzák az iskolákban programban

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Szondi György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Balassagyarmati Szondi Alapítvány által részt vett a Menő menzák az iskolákban programban, egy éven keresztül.

L. J.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: wavebre

A pályázat eredményeként közel 20 millió forintos visszatérítendő támogatást nyertek el. A projekt keretében a tanulók mindennapos étkezési szokásait kérdőív segítségével felmérték, amely egy dietetikus szakember által kiértékelése került. A diákok egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit is bővítették a dietetikus szakmai irányítása alatt, előadások és foglalkozások keretében. Az intézményben vízadagoló automatákat létesítettek, valamint az étkeztetéshez kapcsolódó konyhai gépek, és bútorzatok beszerzése is megtörtént.

A tanulók és a családtagjaik részére tájékoztató és szemléletformáló napokat is szerveztek, valamint közismert személyiségek részvételével az egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, programok és előadások valósultak meg. A program részeként fűszerkert is kialakításra került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában