fesztivál

2019.10.02. 08:57

Pampuskáknak is örvendett Kisecset

Eredetileg nyár közepén, júliusban rendezték volna meg a cserháti kisközség legnagyobb szabású rendezvényét, a Pampuskafesztivált.

H. H.

Forrás: NMH

Ám akkor közbeszólt az időjárás: az esős napokra való tekintettel elhalasztották az eseményt. Pribelszki Tamás polgármester elmondta, mindenképpen a hidegebb ősz érkezését megelőzően akarták pótolni a rendezvényt, így esett Szent Mihály hétvégéjére a választás.

A tágas közösségi téren oldalt sátrakban sütötték az asszonyok és a férfiak az édes finomságokat, illetve akinek nem ízlett a lekváros feltét, megkóstolhatta a gulyáslevest is. A hátsó részt hagyományőrzők vették birtokukba, csattogtak bőszen az ostorok, aki akarta, ki is próbálhatta, milyen nehéz is megszólaltatni a csikósok hűséges eszközét.

Sátrakban sütötték asszonyok és férfiak az édességeket Fotó: NMH

Ugyancsak elmerülhettek az érdeklődők a kovácsmesterség rejtelmeiben, vagy papírból fonhattak különböző formákat.

A szabadtéri színpadon pedig egymást váltották a fellépő csoportok, a komolyabb és könnyebb műfajok képviselői, többek között a balassagyarmati Vadóka Együttes néptáncosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában