olvasónk jelezte

2019.10.10. 15:00

Belepi a gaz a salgótarjáni garázssort

Több olvasónk jelezte, hogy a sínek menti zöldterületet a gaz már teljesen benőtte, az akáchajtások már szinte fákká fejlődtek a legutóbbi kaszálás óta az Úttörők úti garázssor mögött.

V. E.

A felháborodás oka, hogy a sínek menti zöldterületet a gaz már teljesen benőtte

Forrás: NMH

A Nool.hu kérdésére Szatmáry Zsolt, a salgótarjáni polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője elmondta: a probléma nem új keletű, mondhatni évtizedes múltra tekint vissza. Az említett terület gondozásában, valamint a „gaztalanítási” munkálataiban nem a városüzemeltetés az illetékes, hiszen az ápolatlan övezet a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. tulajdona, így a feladatok elvégzése a vasúttársaság kötelessége.

A felháborodás oka, hogy a sínek menti zöldterületet a gaz már teljesen benőtte
Fotó: NMH

A MÁV kommunikációs igazgatóságának közleménye szerint a salgótarjáni Úttörők útja, Alagút utca és a vasúti aluljáró közötti területen, a garázssor mögött folyik a Tarján-patak, és a MÁV által kezelt állami terület csak ez után, egészen pontosan a vágánytól számított kilenc méterig tart. A tájékoztatás alapján a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. előzetes tervei szerint a kaszálás még ezen a héten megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában