Panka’s Beauty

2019.09.12. 19:45

Ezrek követik a neten a stílusos rétsági bloggert

Az internet térhódítása révén nemcsak az emberek mindennapjai változtak meg, de a munka fogalma is. A mai fiatalok számára már nem idegen, ha az interneten keresztül dolgoznak, receptet olvasnak, filmet néznek vagy éppen tájékozódnak a legújabb irányvonalakról, érdekességekről.

Kis Dalma Róza

Zachár Panni bejegyzései nagyrészt a divatról szólnak Fotó: NMH

Vannak olyan fi­a­talok is, akik ezeket az irányvonalakat diktálják és a közösségi médián keresztül több ezer embernek nyújtanak segítséget, adnak stílustippeket vagy népszerűsítenek egy márkát. A 21 éves rétsági születésű Zachár Panni 2012-ben lépett az internetestartalom-gyártás világába, ekkor kezdett bele saját blogjába.

– Akkoriban még nem itt tartott ez a tartalomgyártó világ, mint ahol most. Azért írtunk, blogoltunk, mert örömet okozott és jólesett. Én is csak a szabadidőm hasznos eltöltéséhez kerestem valamit. Érdekelt a szépségápolás és volt egy komolytalan fényképezőgépem. Így indult minden – mesélt a kezdetekről Zachár Panni, aki személyes blogját, Panka’s Beauty néven indította. A bejegyzések nagyrészt szépségápolással és divattal foglalkoznak, de helyet kap benne minden, ami a fiatal blogger mindennapjainak része.

A jelentkezés már elindult, januárban pedig az is kiderül, Nógrád megye adhatja-e az ország következő Tündérszépét. Mutassuk meg, hogy nálunk élnek a legszebb lányok! Jelentkezz vagy buzdítsd a nevezésre tündérszép barátnődet! Nógrád megyében az itt élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek jelentkezhetnek. A döntőbe jutott lányok egy felkészítőtáborban is részt vesznek a finálé előtt, ahol Európa legszebbje, a gyönyörű Kocsis Korinna fogja segíteni őket. Ha bizonytalan vagy a jelentkezést illetően, felsorolunk 9 érvet, ami megkönnyítheti a döntésedet. De ha mindez még mindig nem lenne elég, eláruljuk, hogy a verseny össznyereménye tízmillió forint, és már a megyei forduló legszebbjei is vásárlási utalvánnyal gazdagodnak.

Zachár Panni bejegyzései nagyrészt a divatról szólnak Fotó: NMH

– A blogomon mindig arról van szó, ami éppen történik az életemben. Ha nyáron a félcipőimbe olyan zoknit keresek, aminek nem csúszik le a sarka fél pillanaton belül, és találtam rá megoldást, megírom. Ha rábukkantam egy szuper egészséges sütireceptre, átdolgo­zom egy picikét, és felkerül a blogra. De így van ez a kozmetikumokkal is, ha beválik, ha nem, helye van neki a blogomon. A bejegyzések mellé készülnek fotók is, amiben segítségemre van az anyukám, a legjobb barátnőm és a barátom, néhány kampány alkalmával pedig profi fotósokkal is dolgozhatok együtt. Persze, mint mindenki, én is nehézségekbe ütköztem az elején. Csak most látom igazán, hogy régebben milyen rossz képeket tettem közzé. Ezt is meg kellett tanulnom, hogy mára igényes megjelenésűek legyenek a fotóim – mesélte Zachár Panni, akinek képei tükrözik kifinomult stílusérzékét és érdeklődését.

A fiatal blogger képei között találhatunk lakberendezésről, kávéról, utazásokról vagy ruhadarabokról szóló fotókat, amiket hosszas leírás kísér. A Nógrád megyei lány csak a hétvégéket tudja Rétságon tölteni, így az Instagram-oldalán egyszerre jelenik meg a fővárosi nyüzsgés és a vidéki természet.

– A két város hangulatát össze sem lehet hasonlítani, mindkettőnek megvannak a saját negatívumai és pozitívumai, ennek ellenére mindig hazavágyik a szívem. Teljesen más Rétságon ébredni, mint Budapesten. Összehasonlíthatatlan a két érzés. Itt jártam óvodába és általános iskolába, illetve tizenkét évig néptáncoltam a rétsági Kereplő Néptáncegyüttesben. Az élet azonban a fővárosba szólított, ahol a Corvinus Egyetemen hallgatok szociológiát, mellette pedig egy magyar designer lány mellett dolgozom és blogolok – mondta Zachár Panni, aki az internetes munkásságát az angol „online inspirer” kifejezéssel tudja azonosítani.

Ez annyit jelent, mint az interneten megihletni másokat. A fiatal lány valóban ezt teszi, hiszen állandó vidám személyisége az egész közösségi profilját áthatja és mindennapjait több mint hétezer ember követi nyomon. A rétsági bloggerlány maga a nőiesség szimbóluma, aki mer őszinte lenni olvasóival.

– Szeretném, ha olyannak látnának, amilyen a való életben is vagyok. Egy hétköznapi egyetemista lány, aki szereti a kávét, jóban van a földszínekkel, kiáll a saját véleménye mellett és folyamatosan ügyködik valamin. A blogolásnak köszönhetően nagyon sok kapcsolattal gyarapodott az életem, barátságok nőttek ki pár üzenetből, és megtanultam még jobban értékelni azt, amit ez ad az életemhez. Nem lehetek elég hálás érte. Online íróként fontosnak tartom, hogy hű maradjak önmagamhoz. Szórakozásból kezdtem el blogolni, és tudatosan tartom hobbiszinten a közösségimédia-felületeimet is. Néha emlékeztetnem kell magamat, hogy miért is csinálom azt, amit csinálok. Szeretném, hogy boldogság és kikapcsolódás maradhasson számomra a tartalommegosztás – mondta a Nógrád megyei bloggerlány, akinek életvidámságát, stílusát és a nevét érdemes megjegyeznünk.

Napló a hálón

A kétezres évek elején népszerűvé vált a webblog fogalma, ami ma már rövidített formában blogként ismert. A blog egy folytonos, újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal. A legtöbb blog nyilvános, bárki hozzáférhet, elolvashatja, követheti is. Az első blogolásra alkalmas platform a Blogger volt, amit a Google 2003-ban felvásárolt és ingyenes­sé tett. Ettől kezdve bárki gyárthatott írásos tartalmat az interneten. A tartalommegosztás világát tovább bővítette az Instagram képmegosztó alkalmazás. A legtöbb sikeres blogger már nemcsak weblapján, de Instagram-fiókján, képaláírásként is közzéteszi a bejegyzéseit, így ott külön követőtábort szólíthat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában