rongálók

2019.09.18. 09:37

Térfigyelő kamerával őrzik az Országzászló Emlékhelyet

Sajnos nem csak a tájban gyönyörködni akarók kedvelt helye az emlékhely, hanem a vandáloké is, ezért döntött a térfigyelő beszerzése mellett az önkormányzat.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: Hűvösi Csaba

Az Országzászló Emlékhelyet sajnos – mint arról már beszámoltunk – gyakorlatilag az átadása óta rendszeresen rongálják, folyamatos és költséges helyreállítási feladatokat okozva ezzel. Ezt elégelte meg a salgótarjáni önkormányzat a legutóbbi ilyen alkalommal, és döntött úgy, hogy térfigyelő kamerát helyez az emlékhely közelébe, mely a közelmúltban szolgálatba is állt, adta hírül " target="_blank" rel="noopener">a város hivatalos Facebook-oldala.

Bízva a kamera hatásában az önkormányzat helyreállította az emlékhelyet: kijavították a megrongált, összetört mellvédet, pótolták a hiányzó darabokat. Hamarosan pedig a falfirkákat is eltávolítják, ezeket a munkálatokat is megrendelték már az ezzel foglalkozó szakemberektől. A mellvéd alsó része ugyanis, mint megtudtuk, olyan mészkőből készült, amit csak erre szakosodott szakemberek takaríthatnak le speciális szerekkel, hogy ne okozzanak kárt benne a tisztítás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában