gyanús telefonhívás

2019.09.08. 18:00

Telefonos csalók zaklatják a Nógrád megyeieket!

Ismeretlen, külföldi telefonszámokról hívták szombat éjszaka, vasárnap hajnalban? Akkor semmiképp se hívja vissza!

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Csalást sejtő emberek bejegyzéseinek tömege lepte el vasárnap reggel a legnépszerűbb közösségi oldalt, miszerint külföldi, ismeretlen telefonszámokról érkeztek bejövő, illetve nem fogadott hívásaik. A bejegyzésekben kivétel nélkül +377-tel kezdődő számokra panaszkodtak, kis internetes kutakodás után pedig kiderült, hogy az előhívószám Monacóhoz tartozik.

Hamar tudatosult: valószínűleg újabb telefonos csalásról van szó. A gyanút az is megerősíti ahogy a feol.hu is írja, nem csak nógrádiakat keresik a rejtélyes telefonszámokról.

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Legutóbb tavaly áprilisban volt nagy, Magyarországot érintő wangiri-hullám. A meghatározás szerint ez az az átverésfajta, amikor a csalók tömegesen próbálják meg általában ‒ egy vagy több ‒ nemzetközi számról rávenni a gyanútlan embereket arra, hogy a csörgetést követően visszahívják őket. Ezzel pluszköltségeket okozhatnak nekik, netán későbbi hívogatásoknak (például üzleti ajánlatokkal kapcsolatban) adhatnak alapot.

A helyes eljárás ilyenkor a teljes figyelmen kívül hagyás: hiába keresnek bennünket ismeretlen (jellemzően külföldi) számról, hiába írnak SMS-t, a megkeresésekre egyáltalán ne reagáljunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában