varroda

2019.09.02. 11:49

Mátraterenyén értéket teremt a közfoglalkoztatás

Az értékteremtő közfoglalkoztatás keretében a szövő és varró tevékenység négy évvel ezelőtt indult el a községben, s azóta is töretlen sikerrel működik Miskolczi Gabriella vezetésével.

P. K.

Gecse László polgármester portálunknak elmondta: a varroda dolgozói a kezdetleges eszközparkkal még csak rongyszőnyegeket és kisebb ajándéktárgyakat tudtak elkészíteni, majd a helyszín két nagyobb és két kisebb teljesítményű varrógéppel, illetve néhány szövőkerettel bővült.

– Jelenleg öt ipari, illetve négy háztartási varrógép, szabászasztal és vasalók segítik a varrónők minőségi munkáját.

A szövéssel, hímzéssel, horgolással foglalkozó csoport három szövőkeret segítségével készíti el a különféle termékeket – ismertette a polgármester.

A közfoglalkoztatottak egy részének az itt dolgozók varrtak munkaruhákat és pólókat, de iskolások, valamint óvodások számára is készítettek már tornazsákokat, fellépőruhákat, ágyneműhuzatokat, ballagási nyakkendőket, tarisznyákat, láthatósági mellényeket és függönyöket. A szövőcsoport rongyszőnyegeket, ajándéktárgyakat, díszpárná­kat, hímzett és horgolt termékeket gyárt.

A startmunka mintaprogram keretében immár negyedik alkalommal nyert támogatást az önkormányzat önkormányzati fenntartású útjainak karbantartására. A támogatásból megkezdődhetett a rossz állapotú utak rendbetétele, ám mivel a település főutcája – a Kossuth út – nem önkormányzati kezelésben van, ezért annak korszerűsítésére nincs lehetőség.P. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában