jegyzet

2019.09.05. 09:43

Autóvásárlás

Ma egyre több autó szeli az utakat, inkább használtak, mint újak.

Lászlók Judit

Forrás: shutterstock

Sokak számára egy új kocsi sokba kerül, de ha odafigyelünk, akkor egy használt autó is lehet nagyon jó vétel. Nemrégiben egy hölgy ismerősöm szerette volna régi járművét lecserélni, azonban egy új kocsit nem engedhetett meg magának. Így maradt a használtautó-piac.

Elsősorban átgondolta, hogy a félretett pénzéből, valamint a régi autójának eladási árából mit is tudna venni. Az interneten tartó hosszú keresgélés után sikerült ráakadnia a megfelelő közlekedési eszközre. A hirdetés szerint minden funkció működött benne, a fotók alapján pedig hibátlan állapotúnak tűnt a jármű.

Ezért a hölgy meg is beszélt a tulajjal egy időpontot, de nem bízta a véletlenre a vásárlást, így magával vitt egy autószerelőt, aki a helyszínen diagnosztikai vizsgálatot tud végezni. Amikor megérkeztek a megbeszélt helyszínre, a tulaj már várta őket. Az egyeztetés során az ismerősöm szerette volna elvinni egy tesztkörre az autót, ezt azonban csak némi előleg ellenében tehette volna meg. Ezt már az autószerelő is nagyon furcsállta. Amikor pedig felvetették a diagnosztikai vizsgálat lehetőségét, a tulaj teljesen elzárkózott attól.

Ezzel bizonyítva, hogy bár nem látszik, mégsem tökéletes az autó. Ezért a hölgy el is állt a vásárlástól. Bár használt kocsi estén tisztában kell lennünk azzal, hogy időnként költeni kell rá, azért nem mindegy, hogy mennyit. Ezért mindig vigyünk magunkkal szakembert, aki segít felmérni a jármű állapotát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában