esemény

2019.09.23. 14:09

A programozók világnapját ünnepelték Salgótarjánban

Immáron tíz éve ünneplik a programozók világnapját az év 256. napján, ami ebben az évben szeptember 13-ra esett.

K. K.

Forrás: NMH

A dátum kiválasztásának érdekessége, hogy ennyi egy bájt értéke, ami egy a számítástechnikában használt mértékegységre utal. Oroszországban 2009-ben hivatalosan is ünnepnappá nyilvánították. A jeles nap alkalmából a salgótarjáni Developit Nonprofit Kft eseményt szervezett, hogy tiszteletüket fejezzék ki a programozók iránt, hiszen akár hetekbe, hónapokba, sőt akár évekbe is telhet egy program megírása.

– Hallottunk róla, hogy országosan is lebonyolítanak egy ilyen rendezvényt és mivel az egyetemen is most indult ilyen képzés, ezért gondoltuk mi is teszünk egy próbát egy ilyen összejövetellel – mondta Winkler Balázs az esemény szervezője. A rendezvényen nagy számban vettek részt a salgótarjáni Óbudai Egyetem diákjai, valamint szívesen láttak minden olyan érdeklődőt, aki szeretett volna a szakmával és a programozás alapjaival ismerkedni.

Az eseményen résztvevők különböző logikai társasjátékokat próbálhattak ki Fotó: NMH

– Egy fiatal szakmáról van szó, ahol ügyfeleink egyedi szoftverre és honlap készítésre vonatkozó kéréseit teljesítjük, de leegyszerűsítve: a nap nagy része kódok termelésével megy el – mondta Winkler Balázs majd hozzátette: Egy programozó napi munkája sokrétű lehet, de a legnagyobb része a különböző problémák megértése, analizálása illetve egy megoldási terv kidolgozása, a kisebb része pedig a tényleges programozási feladatok elvégzése.

– Aki el akarja kezdeni a szakmát, bátran merjen belekezdeni, hiszen nem a matematikában, – ami sokakat elrettent a szakmától – hanem a problémamegoldásban kell jeleskedni, valamint előnnyel indul, aki jártas az angol nyelvben – mondta a szervező. Az eseményen résztvevők különböző logikai társasjátékokat próbálhattak ki, amit később számítógépes környezetben is életre keltettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában