kezdeményezés

2019.09.28. 15:20

323 nógrádi gyermeket táplál a gazdák kenyéradománya

Szűkebb hazánkban 115 gazda hozzávetőleg 11 tonna gabonát gyűjtött össze a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű program keretében. Az adományokból készült lisztet pénteken adták át Salgótarjánban a megyei gyermekvédelmi központ gondozottjainak.

Kakuk Klaudia

A Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központban tegnap adták át szűkebb hazánk gazdáinak önzetlen felajánlását Fotó: Hüvösi Csaba

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű programot idén kilencedik alkalommal tartották meg. A 2010-ben elkezdődött program jelmondata azt a 15 millió magyart jelképezi a Kárpát-medencében, akik összegyűjtik a gabonát – amelynek egy részét liszt, másik részét kenyér formájában osztják szét – a segítő szervezeteknek. Szűkebb hazánkban a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekei kapták a felajánlást.

– A lisztadomány által Nógrád megyében 323 gyermek étkeztetését tudják biztosítani a gyermekotthonokban és a nevelőszülői háztartásban – mondta el Cserkuti Gáborné Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója.

A Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központban tegnap adták át szűkebb hazánk gazdáinak önzetlen felajánlását Fotó: Hüvösi Csaba

Hozzátette: hat gyermekotthonban összesen tizenegy helyen nevelkednek gyermekek, akik az adomány által nem csak ételt és alapanyagot kaptak... Elvégre a kezdeményezés példát is állít a gyermekek és a társadalom elé az összetartásról, hiszen sok ember áldozatos munkáját, odafigyelését és gondoskodását igényelte a gabona megtermelése és odaadományozása.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád megyei szervezetének elnöke, Szandai József elmondta: a magyar gazdák áldozatos munkával aratják le a gabonát, s nemcsak saját raktárukat töltik meg, hanem az adományozásra is gondolnak. Szűkebb hazánkban 115 gazda hozzávetőleg 11 tonna gabonát gyűjtött össze, hogy az abból készült liszttel támogassa a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában