Sakkozzuk ki!

2019.08.25. 16:14

Világegyetemet varázsoltak a salgótarjáni iskola falára

A Sakkozzuk ki! akciócsoport egy képzeletbeli galaxist álmodott a Gagarin Általános Iskola falára.

K. K.

Forrás: NMH

És az álmok valóra váltak: a Határ a csillagos ég! elnevezésű megmozduláson diákok és önkéntesek segítségével színezték ki az iskola falait, újabb színfoltot adva ezzel a városnak.

Világító festékkel tündököl a bolygókkal és csillagokkal teli képzeletbeli galaxis az iskola falán. Az alkotásra a jövőben lakkréteg is kerül, ami megóvja a képet, így még sokáig csodájára járhat a pompás színeknek a járókelő. Az önkéntes akcióhoz bárki csatlakozhatott, a helyszínen biztosították számára a szükséges eszközöket. Azok, akik mégsem jutottak ecsethez, Bistei Viktória szervezésében textilfestésen vehettek részt: táskákra festhették rá a falon is megjelenő alakzatokat.

– Az esemény elnevezése sem véletlen: szeretnénk azt üzenni a tanulóinknak, hogy ezzel a tudattal kezdjék meg a tanulmányaikat hogy bármit el tudnak érni, hiszen a határ a csillagos ég – mondta Pakodi Beáta, az oktatási intézmény tanára, a rendezvény egyik szervezője.

A falfestés a Játszóház kialakítása és játszótér felújítása Salgótarjánban című pályázat keretében valósult meg. Csütörtökön megtörtént a fal alapozása, pénteken a minták felfestése, szombat reggel a kék hátteret, estére pedig már a neonszínekkel díszített falat láthatta viszont a város lakossága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában