jegyzet

2019.08.15. 16:29

Nagyboldogasszony

Ma Nagyboldogasszony napja van.

Veszelovszki Balázs

Forrás: Shutterstock

Egyházunk Máriát köszönti, aki testével-lelkével felvétetett a mennybe. Jézus édesanyja volt ő, aki látta fia szenvedését a betlehemi jászoltól a megaláztatásokon át a Golgotára vezető úton. Ő volt az, aki Isten szavára gondolkodás nélkül igent mondott. Sok-sok erénye közül ez az, amit a legtöbbször idézünk, hiszen ezzel is példaértékű előttünk.

Vajon én ki merem-e mondani Mária igenjét Istennek? Rá tudom-e bízni Istenre az életemet gondolkodás nélkül? Mária ezzel tanít a mai napon. Természetesen nemcsak ezzel, hanem magával a mai ünneppel is, amikor a mennyország királynője lett. Ha én is kimondom Jézus szavára az igent, és követem őt mindvégig ebben, akkor engem is a mennyország jutalma vár majd.

István király utód nélkül maradt Imre herceg halála miatt, 1031. szeptember másodikán. Azt nem tudjuk, mi történt a később a szentek sorába emelt trónörökössel, valószínűleg titok is marad az emberek előtt. A legismertebb verzió szerint vadászbaleset áldozata lett, vadkan végzett vele. István király halálos ágyán ezért az országát, a törékeny, még gyermekcipőben járó Magyarországot a Szűzanyának ajánlotta.

Rábízott minket ezer éve – ő pedig ezer éve véd és oltalmaz a történelem viharaiban. Legyen a mai napunk jó alkalom arra, hogy hozzá fohászkodjunk, magunkért, közösségeinkért és hazánkért, nemzetünkért is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában