támogatás

2019.08.17. 10:52

Mátraterenyén vigyáznak a gyerekek jólétére

A község önkormányzata százszázalékos támogatás mellett kapott lehetőséget arra, hogy korszerű feltételeket biztosítson a szociális és gyermekjóléti szolgáltatás fenntartásához, illetve üzemeltetéséhez.

P. K.

A család- és gyermekjóléti szolgálat épülete Fotó: NMH

Gecse László, a község polgármestere érdeklődésünkre elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban mintegy 41 millió forintból készült el a szolgáltatásnak helyet adó felújított épület a község szívében.

A szépen berendezett ingatlant 2018-ban vehették birtokba a család- és gyermekjólléti szolgálat munkatársai.

– A szociális és gyermekjóléti szolgáltatás fenntartója a Mátrai Önkormányzati Társulás, így nem csupán a mátraterenyei, hanem a mátranováki ügyfelek és ellátottak is élvezhetik a beruházás előnyeit – tette hozzá a község polgármestere.

A család- és gyermekjóléti szolgálat épülete Fotó: NMH

A pályázat lehetőséget biztosított a színvonalas szolgáltatáshoz nélkülözhetetlen eszközök beszerzésére. Ezek mellett még egy személygépkocsival is gazdagodott a szolgáltatóház kollektívája. Utóbbi a humán szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint a két település közötti közlekedés megkönnyítését szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában