Pásztó

2019.08.04. 09:46

Egyedülálló versenyt hirdetett a nemsokára megnyitó mátrai kiállítóhely

Különleges versenyt hirdetettek a közelmúltban Mátrakeresztesen.

T.-N. O.

Egyedülálló tradíció a mátrakeresztesi fakanálkészítés

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

– A kezdeményezés a helyi múzeum megnyitója alkalmából született meg, amely augusztus 11-én, vasárnap lesz a falunapon. Célja, hogy felhívjuk a figyelmet a mátrakeresztesi hagyományokra, ezen belül is a fakanálkészítés technikájára – mondta el Bottyán Katalin helyi művelődésszervező.

A versenyre összesen három kategóriában lehet jelentkezni a mátrakeresztesi közösségi oldalon, valamint e-mail-címen keresztül.

Egyedülálló tradíció a mátrakeresztesi fakanálkészítés
Fotó: H.Cs. / NMH

– Szeretnénk megtudni, milyen régi fakanalak vannak még a településen és a környéken, így keressük a legrégebbieket. Egy másik kategóriában a legdíszesebb fakanalakat várjuk, amelyek lehetnek égetéssel, de akár rajzzal csinosítottak is. Nem kell a néphagyománynak megfelelni, a lényeg, hogy mindenki a saját szépérzékét adja bele – mondta a művelődésszervező, aki azt is elárulta, hogy az utolsó téma a legérdekesebb fakanál, amely során a versenyzőknek azt kell megmutatniuk, hogy mire lehet még felhasználni ezt a konyhai eszközt.

Címkék#fakanál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában